Esports 05/08/2019

L'Espanyol fa un pas més cap a la Xina de la mà d'iFlytek

L'empresa tecnològica, amb un traductor amb més de 200 llengües, tindrà Wu Lei d'ambaixador

Roger Requena
3 min
Wu Lei, present en l'acord amb iFLYTEK amb Zhang Jidong, el vicepresident de la marca xinesa

Cornellà de LlobregatL’Espanyol ha presentat oficialment aquest dilluns l’acord amb l’empresa xinesa tecnològica iFlytek, que es convertirà en patrocinador de l’entitat. En l’acte de presentació no han transcendit les xifres de l’acord, ni tampoc els suports o actius on la marca tindrà presència. El que sí que s'ha descartat és que aparegui a la samarreta. “L’any passat van viatjar a l’estranger 150 milions de xinesos. Quan van a altres països, l’idioma és un obstacle que provoca diversos malentesos”, ha exposat la cònsol general de la Xina a Barcelona, Lin Nan. Un d’aquests milions de xinesos és Wu Lei, jugador de l’Espanyol que no només s’ha convertit en ambaixador de la marca –que ja l’utilitza com a reclam publicitari al gegant asiàtic, on és una estrella–, sinó que ha trobat en la firma, proveïdora de veu i d’intel·ligència artificial, un aparell per millorar la qualitat de vida durant la seva estada a Barcelona.

L’iFlytek Translation Machine 3.0, un aparell que pot traduir amb un alt nivell d’eficiència en 200 idiomes –entre els quals el català i el castellà–, ja fa setmanes que ajuda el davanter de l’Espanyol en el seu dia a dia a Barcelona, com ell mateix ha reconegut. “L’utilitzo molt en la meva vida diària, sobretot quan vaig a algun restaurant i demano alguna cosa”, ha comentat. A més, ha advertit que no només li serà útil a ell: “No només puc aprendre jo; amb aquest traductor els meus companys d’equip també poden aprendre xinès”. També ajudarà l'Espanyol en algunes negociacions en què pugui fer falta. L’empresa xinesa i l’Espanyol han celebrat que aquest sigui un nou pas per enfortir els lligams. Es tracta del primer pas en la internacionalització d’iFlytek, però no el de l’Espanyol. “Des de l’arribada de Chen s’han començat a establir ponts amb la Xina. Amb Wu Lei es van reforçar, i amb iFlytek es fa un pas més en la internacionalització del club. El desenvolupament de relacions amb empreses estrangeres com aquesta reconeixen la tasca que està fent l’Espanyol”, ha comentat el vicepresident del club, Carlos García Pont.

Pendents del Betis per Borja

Pont també s’ha referit a l’actualitat esportiva del club. Li han preguntat per tres noms. El primer, Borja Iglesias. “En el cas Borja les coses estan igual que fa una o dues setmanes. Vam plantejar unes condicions i estem esperant que ens diguin alguna cosa. L’acord ha de ser satisfactori per a les tres parts; mentre n’hi hagi una que no està satisfeta, la cosa està aturada. Nosaltres vam fixar unes condicions de pagament i d’allà no ens hem mogut. La pilota és a l’altra teulada”. És a dir, que l’Espanyol espera que el Betis mogui fitxa. Amb els diners rebuts del Barça per Junior, els andalusos confien poder tornar a fer una ofensiva pel gallec. Com el mateix vicepresident ha reconegut, les diferències entre entitats no estan en la quantitat a pagar (els 28 milions de la clàusula), sinó en els terminis. “El normal és que si els entra una determinada quantitat, poden flexibilitat el calendari de pagaments que ens ofereixen”, ha afegit Pont, que no ha volgut fer públic el nombre de terminis de pagament exigit per l’Espanyol. Segons ha pogut saber l’ARA, l’Espanyol demana un pagament inicial d’uns 20 milions pel davanter.

A Pont també li han preguntat per un altre nom propi, Fernando Calero. “És una de les alternatives. No és l’única. Hi ha converses amb aquest jugador, però fins que les coses no estan pactades i hi ha un acord no es pot anunciar res”. De la mateixa manera que el Betis té un acord amb Borja Iglesias, l’Espanyol el té amb Calero, a l’espera que es desencallin les negociacions amb el Valladolid. "Fins que les tres parts no estan d’acord, qualsevol acord entre dues parts és paper mullat”, s’ha limitat a dir Pont. El vicepresident també s’ha pronunciat sobre l’interès del València en Dídac Vilà per cobrir el lloc de Lato. “En aquest moment ens agradaria que continués al club. És un tema que està sobre la taula. El club està encantat amb ell, ha fet un treball espectacular i no hi ha intenció que marxi, excepte que passin coses estranyes”, ha dit.

stats