Esports 29/11/2020

El Mallorca no aixeca el peu de l'accelerador i supera amb solvència el Logronyès (4-0)

Partit rodó del conjunt de Luis García Plaza, que ha mostrat una de les millors versions de la temporada

J. Genovard
Jugtadors del Mallorca celebren un gol

PalmaVictòria, lideratge, bon futbol, ocasions i una de les millors versions de la temporada. Partit rodó del Reial Mallorca, que ha vençut per 4 gols a zero el Logronyès i es manté, una jornada més, com el primer classificat de Segona Divisió, en una jornada en què tot ha sortit rodat i que ens ha deixat com a anècdota el debut golejador de Luka Romero, el jove jugador argentí de només 16 anys.

No podia començar millor el partit per al Mallorca. Minut 3 i el Mallorca marca el primer gol i el Logronyès queda amb un jugador menys. La jugada del gol és d'aquelles que no es repetiran amb molt de temps. Antonio Sánchez recupera una pilota al centre del camp, però el Logronyès recupera la possessió. El porter, ex del Mallorca, Roberto Santamaria, agafa la pilota amb les mans després de la passada del company que havia recuperat la possessió i l'àrbitre xiula cessió. El xut de Salva Sevilla de la falta el treu un defensor del conjunt visitant amb el braç davall els pals i l'àrbitre xiula penal i l'expulsa. Dani Rodríguez xuta el penal i el falla, però l'àrbitre el fa repetir perquè un defensor havia entrat abans dins l'àrea. En la segona oportunitat el jugador del Mallorca torna a fallar, però aquest cop Salva Sevilla aprofita el rebuig del porter i marca el primer gol del partit. 5 minuts d'infart que han permès al Mallorca avançar-se en el marcador i encarrilar el partit.

El gol i l'expulsió no han canviat les idees i els plantejaments d'uns i altres. El Mallorca tenia el control del matx i arribava amb insistència a la porteria del Logronyès, mentre que l'equip de la Rioja intentava aprofitar la velocitat dels seus homes d'atac per empatar el duel. Amb el pas dels minuts el Mallorca s'ha fet amo i senyor del partit i ha mostrat la seva millor versió. Profunditat per les bandes, grans combinacions, arribades de segona línia... i la insistència i el bon joc han tingut resultat. En el minut 40, Amath ha marcat el segon gol del Mallorca, el que pràcticament sentenciava l'enfrontament, després d'una jugada confusa dins l'àrea.

El descans no ha canviat el rumb del partit. El Mallorca ha sortit amb l'objectiu de tancar-lo amb el tercer gol i ha monopolitzat la possessió de la pilota i les ocasions de perill. En el minut 68, i després de moltes ocasions, xuts i arribades, Abdon Prats ha marcat la tercera diana, la seva primera d'aquesta temporada, amb una gran rematada des de la frontal de l'àrea petita. Amb el 3-0 Luis García ha mogut la banqueta amb l'objectiu de donar descans a jugadors importants -com Dani Rodríguez i Galarreta- amb vista al partit de dijous contra l'Almeria, un rival directe en la lluita per l'ascens a Primera Divisió.

Amb el partit ja resolt, ha arribat un dels moments més emotius: Luka Romero, el jove jugador de només 16 anys, ha marcat un golarro des de la frontal -el seu primer gol al futbol professional- i s'ha posat a plorar de l'emoció.

Amb aquesta gran victòria, el Mallorca es manté com a líder de la Segona Divisió i mostra una de les millors imatges de la temporada en un partit en el qual tot ha sortit de cara per al conjunt de Luis García Plaza.