Futbol - Segona Divisió

L'Espanyol no surt del pou a Galícia

Uns blanc-i-blaus sense efectivitat perden l'oportunitat d'or i empaten davant el Racing de Ferrol, un rival directe per a l'ascens

Braithwaite en el partit contra el Racing de Ferrol

BarcelonaL'Espanyol continua patint. En un partit (0-0) sense efectivitat, gols ni gaires idees, els de Ramis agreugen la seva situació. Després d’una llarga aturada nadalenca, el primer duel del 2024 era un dels més transcendentals de la temporada. L’Espanyol se situava a tres punts de les posicions d’ascens directe, on es trobava el Racing de Ferrol esperant al fortí d’A Malata. Els gallecs, nous integrants de la Segona Divisió, encara no havien perdut cap partit de Lliga a casa aquesta temporada. A Ramis només li servia guanyar per començar a dissipar els dubtes i tornar a trepitjar el camí que porta a Primera. Cristóbal Parralo, tècnic dels locals, i Vadillo es retrobaven amb el club en què un dia van militar i que ara volien allunyar encara més de la salvació. I ho van fer.

A l'Espanyol últimament se li ennueguen els partits a domicili, i a Galícia va seguir en la mateixa línia. En una primera part força descafeïnada, Puado va ser el millor, o, com a mínim, el més decidit. Junt amb Edu Expósito, els seus canvis de ritme van injectar una mica d'agressivitat a uns blanc-i-blaus que estaven combinant prou bé, però sense continuïtat ni sentència. Els dos catalans van ser els únics que provaven el xut, sense gaire lluïment. Pere Milla, d'altra banda, ho va tenir absolutament tot a favor per obrir la llauna al minut 35 i superar la defensa a la carrera per rebre una passada impecable d'Edu Expósito i regatejar el porter. Però el seu xut el va fregar Delmás, cosa que va fer que la pilota impactés en el travesser davant la mirada incrèdula del davanter i tots els presents. La titularitat del lleidatà sorprenia, tenint en compte que últimament no ha mostrat la seva millor versió.

A la segona part, el Racing va estar més còmode, amb Iker Losada com el més espavilat dels gallecs. Tot i això, ni Parralo ni Ramis s'estaven imposant. Tots dos conjunts pencaven, però de què serveix la feina si a l'acabar la jornada no tens res a mostrar. Pol Lozano va treure les urpes puntualment provant un xut llunyà que va desviar la defensa local. En els darrers minuts, els locals van patir un parell d'ensurts a la seva àrea, però als pericos se'ls esgotava el temps per guanyar els tres punts més que vitals per no perdre l'esperança. El duel va acabar sense gols, i l'Espanyol segueix fora de les posicions d'ascens directe a la classificació.

• Racing de Ferrol: Cantero; Delmás, Jon García, David Castro, Moi Delgado; Vadillo (Nacho, 57'), Álex López (Chuca, 57'), Bernal, Héber (Manu Justo, 75'); Álvaro Giménez (Merino, 75'), Iker. Entrenador: Cristóbal Parralo.
  • RCD Espanyol: Pacheco; El Hilali, Sergi Gómez, Calero (Cabrera, 69'), Brian Oliván; Puado, Pol Lozano, Aguado (Keidi Bare, 85'), Edu Expósito (Jofre, 69'); Braithwaite, Pere Milla (Keita Balde, 85'). Entrenador: Luis Miguel Ramis.