BARÇA
Esports 22/11/2018

Rafinha reitera el seu compromís amb el club

El brasiler desmenteix el seu pare, que havia obert la porta a deixar el Barça en el mercat d'hivern

Albert Nadal
2 min
Rafinha: "Les declaracions del meu pare són equivocades, estic al Barça per esforçar-me al màxim"

CornellàEl migcampista del Barça Rafinha Alcántara va ser un dels tres esportistes, juntament amb la tenista Carla Suárez i el capità de l’Espanyol Javi López, que van participar ahir en la presentació de la II Cursa Barcelona en Marxa Contra el Càncer, que se celebrarà el dia 2 de desembre. Rafinha, que es va mostrar agraït de poder donar suport a una iniciativa com aquesta, també va valorar diferents aspectes de l’actualitat blaugrana i del seu futur al club.

El brasiler va dir que està “centrat” en el Barça i que no vol que es posi en dubte el seu compromís amb el club. D’aquesta manera, Rafinha va desmentir les paraules que el seu pare i representant, Mazinho, va esbombar dimarts a Radio Galicia Sport. “Hem de buscar una sortida, perquè aquí ho té molt complicat. Porta pràcticament dos anys, juga molt poc i necessita un club que li doni 30 o 40 partits per temporada, perquè fa molt que no té continuïtat. Passa de titular a desconvocat, és de bojos”, va dir el seu pare. Ahir Rafinha va considerar que el seu pare s’havia equivocat: “Les declaracions del meu pare són errònies. Per la manera com soc, quan no jugo sé que el que he de fer és entrenar més fort. Uns valors que m’ha ensenyat el meu pare”.

El migcampista també es va mostrar comprensiu amb la seva situació al Barça, on ha passat de ser titular en partits d’alt nivell, contra l’Inter de Milà al Camp Nou o en el clàssic contra el Reial Madrid, a caure de la convocatòria en l’últim partit de Lliga contra el Betis. “Estic en un dels millors equips del món, on hi ha els millors jugadors del món, i la competitivitat és molt gran. El que he de fer és esforçar-me i treballar més”, va valorar Rafinha.

Fins ara el migcampista brasiler ha disputat 180 minuts a la Lliga repartits en quatre partits (Reial Societat, València, Reial Madrid i Rayo Vallecano), 74 a la Champions repartits en dos duels (Tottenham i Inter) i 45 en la Supercopa d’Espanya contra el Sevilla al principi de la temporada. En total, 304 minuts per a un jugador que ahir va insistir que està “completament compromès amb el Barça”, però que voldria tenir els minuts que a Barcelona no està trobant.

Tal com va passar el curs passat quan, després de recuperar-se d’una greu lesió, va decidir marxar al mercat d’hivern cedit a l’Inter, tampoc es pot tancar aquesta temporada una hipotètica sortida al mercat d’hivern, malgrat que Rafinha consideri que el seu pare es va equivocar admetent obertament que potser la millor opció era buscar una sortida. Gràcies al seu pas pel conjunt interista, Rafinha té un bon cartell a la lliga italiana.

Favorable al retorn de Neymar

Rafinha també es va mostrar obert a la possibilitat que Neymar torni al Barça: “M’agradaria, és un dels millors jugadors del món”. El brasiler també va parlar de Dembélé, però, a diferència dels seus companys, no li va fer una estirada d’orelles. “Als entrenaments el veig compromès”, va dir Rafinha.

stats