Rafel Nadal
Esports 18/05/2023

Rafel Nadal té previst retirar-se l'any que ve

El tennista mallorquí no jugarà el Roland Garros per primera vegada en 19 anys

ARA Balears
2 min
El tennista Rafel Nadal

PalmaEl tennista mallorquí Rafel Nadal ha confirmat aquest dijous que farà un "punt i a part" en la seva carrera esportiva, fet pel qual no acudirà tampoc al Roland Garros, segon Grand Slam de la temporada i on havia de defensar títol. A més, Nadal ha explicat que té intenció de retirar-se l'any que ve.

"La lesió que em vaig fer a Austràlia no ha evolucionat com ens hauria agradat. Hem estat treballant aquests mesos sense parar i amb la vista posada en els següents objectius, i el més important avui dia es fa impossible i no podré ser, després de molts anys sense faltar-hi, al Roland Garros", ha assenyalat Nadal en roda de premsa des de la seva acadèmia a Manacor. L'esportista, que no juga des de la seva lesió en la segona ronda de l'Open d'Austràlia, ha recalcat com de "difícil" li ha resultat prendre aquesta decisió, sobretot perquè l'ha pres el seu "cos", i que no té "la intenció de jugar els següents mesos" per fer un "téntol" a la seva carrera i "intentar regenerar" el seu cos.

"La realitat és que en els últims anys, encara que els resultats quan he jugat han estat de primer nivell, el meu dia a dia era d'un nivell baix. Des del punt de vista personal i de treball diari, que a un li dona la felicitat, aquests últims anys després de la pandèmia han estat realment difícils: m'ha costat tenir continuïtat sobretot per culpa del físic, i això al final es trasllada al terreny personal, encara que ho emmascaren les victòries", ha afegit.

Nadal té clar que quan hagi de posar el punt final sigui amb "la satisfacció personal d'haver-ho fet com desitja". "No vull deixar-me anar abans d'hora, sempre val la pena fer un esforç més", ha manifestat. "Vull que l'última traca final valgui la pena i sigui un últim any especial, i si el meu cos em respon, tinc fe que puc fer alguna cosa que valgui la pena l'esforç", ha finalitzat el tennista.

stats