Amb llàgrimes als ulls, Marc Márquez celebra tornar al Mundial de MotoGP

El pilot d'Honda no ha pogut contenir l'emoció un cop acabada la cursa

4 min
Marc Márquez, emocionat després del seu retorn al Mundial

Després de 265 dies, Marc Márquez ha tornat a competir en un Gran Premi de MotoGP. Volta rere volta, el pilot de Cervera ha anat provant i trobant els seus límits, tornant-se a acostumar a pilotar la moto i lluitant en cada revolt per controlar l'Honda amb un braç que encara no està en plena forma. Més enllà de la posició final, el més important era acabar la cursa. I, com fan els grans campions, Márquez ha lluitat fins al final.

Una molt bona sortida del català ha fet creure als més optimistes en un podi del pilot d'Honda però, a mesura que anaven passant les voltes, el gran esforç físic necessari per completar el traçat ha passat factura. Amb una manera de pilotar adaptada a la seva forma física, el català ha anat agafant confiança i salvant petits ensurts. Sobretot en les frenades, Márquez ha notat com el braç no li suportava el pes de la moto com ell voldria, i ha anat perdent posicions fins a consolidar-se en el novè lloc. Després de les caigudes de Zarco i Rins en els últims girs, Márquez ha pogut acabar en setena posició.

A l'arribar al box, aplaudiments i emoció. Mentre s'abraçava amb el seu pare, Márquez es mostrava esgotat després de completar les 25 voltes del Gran Premi de Portugal. Sense el casc, el de Cervera no ha pogut contenir les llàgrimes mentre donava les gràcies al seu equip pels esforços i la feina feta. Márquez necessitava saber que podia tornar a competir i en la cursa a Portimão ho ha fet i amb escreix.

"Soc una persona que m'agrada mantenir les emocions per dins, però he entrat en el box i m'he esfondrat", ha confessat Márquez mentre es tornava a emocionar en la roda de premsa posterior a la cursa. "És clar que no he gaudit gaire d'aquesta carrera. He sabut patir al principi, a meitat de carrera m'he trobat millor i a final, l'he acabat com he pogut. Ha sigut un alleujament el cap de setmana en si: tornar a anar en moto, sentir-me pilot de nou... Quan he entrat al box i he vist tota la gent, he sentit un gran consol", ha afegit el català.

Quartararo, més líder del Mundial

Mentre tots els ulls estaven posats en el retorn de Marc Márquez, Fabio Quartararo, amb contundència, s'ha endut el seu segon Gran Premi consecutiu després de demostrar una gran solidesa durant tota la cursa a Portimão. El pilot francès de Yamaha, que ha estat perseguit en gran part del traçat per Rins, ha mantingut la calma i un ritme trepidant que l'han catapultat al primer lloc en la classificació. Després de la caiguda del pilot de Suzuki, Pecco Bagnaia i Joan Mir s'han adjudicat el segon i tercer lloc, respectivament.

La sortida ha remogut totes les posicions de la graella. Marc Márquez ha sigut qui millor ha encetat la cursa escalant dues posicions i consolidant la quarta posició en la primera volta. L'altra cara de la moneda han sigut les Yamaha. Fabio Quartararo, que sortia primer, ha perdut fins a sis posicions, però sense distanciar-se del grup, mentre que Maverick Viñales, després d'una sortida per oblidar, ha caigut fins a l'últim lloc. Johann Zarco, líder del Mundial, ha aprofitat l'avinentesa per apropiar-se de la primera posició i intentar estirar el grup. El pilot de Ducati, tot i la potència de la moto, no ha pogut mantenir el liderat de la cursa i, després d'un parell d'intents, Àlex Rins li ha pispat la posició.

El de Suzuki ha començat a tirar, però el seu company d'equip, Joan Mir, Quartararo i Zarco no han deixat que el català s'escapés i han trencat el grup. La lluita per la primera posició, però, ha sigut entre el pilot de Yamaha i Rins. Amb el català al capdavant, Quartararo ha madurat l'avançament durant un parell de revolts i, abans del primer revolt després de la recta de meta, ha escurat molt més la frenada i ha deixat córrer la moto per superar la Suzuki i començar a marcar el ritme de la cursa fins al final.

Volta rere volta, Rins ha intentat mantenir el ritme, amb un estil de pilotatge prudent i a la vegada contundent, i ha anat reduint els seus propis temps. Sense deixar la roda de Quartararo, el català ha anat preparant un nou atac per prendre-li la primera plaça, però no ha pogut seguir el ritme i ha caigut. A set voltes del final i en un dels revolts més espectaculars del circuit, Rins ha perdut el control de la Suzuki. Ja en solitari, Quartararo ha volat fins al primer esglaó del podi, mentre Bagnaia i Mir es disputaven les dues posicions restants.

Acosta torna a guanyar sense complexos

A Moto3, Pedro Acosta (KTM Ajo) ho ha tornat a fer. El pilot de setze anys, líder del Mundial amb més de 30 punts de diferència, ha sabut mantenir el ritme durant tota la cursa i esperar el moment exacte per superar Dennis Foggia (Leopard), a tres revolts de la línia de meta, per endur-se la segona victòria consecutiva. El rookie ja va sorprendre amb una espectacular remuntada en l'última cursa a Doha i ha tornat a demostrar al circuit de Portimão que té un estil propi i molta fam de victòries. Foggia s'ha hagut de conformar amb la segona posició i Andrea Migno (Rivacold) ha tancat el podi.

Aquesta temporada és la temporada dels rookies. Raúl Fernández (KTM), en la seva tercera cursa a Moto2, s'ha endut la victòria en una cursa molt treballada pel pilot madrileny. En el podi, l'han acompanyat Arón Canet (VDS), que s'entrena en les primeres posicions, i Remy Gardner (Redbull), en l'esglaó més baix. Després de la caiguda de Sam Lowes, Gardner s'adjudica el liderat del Mundial de la categoria intermèdia.

stats