Barça

El PSG s'emporta Wijnaldum i el Barça espera Depay

El migcampista holandès guanyarà quasi nou milions nets al club francès, el doble del que li donava el Barça

3 min
Georginio Wijnaldum ha jugat al Liverpool.

BarcelonaEl Barça no fitxarà Georginio Wijnaldum. El migcampista holandès va comunicar dissabte a última hora a través dels seus agents que no accepta la proposta blaugrana i que firmarà un nou contracte amb el París Saint-Germain, que li oferia unes condicions bastant més profitoses que les que havia pactat dies enrere amb Mateu Alemany i Joan Laporta. En concret, i segons ha pogut confirmat l'ARA, Wijnaldum percebrà una xifra propera als nou milions nets per temporada, quasi el doble del que li donava el Barça. Per això al Camp Nou es van sorprendre relativament quan van rebre la notificació dels representants del futbolista. De fet, quan van conèixer l'interès ferm del PSG, a Arístides Maillol van entendre que l'oferta econòmica dels francesos els faria perdre la pugna.

Abans de l'esclat de la pandèmia, el Barça podia competir econòmicament amb els clubs-estat a l'hora d'anar al mercat de fitxatges. De la mà de Josep Maria Bartomeu, l'entitat culer va contribuir a inflar la bombolla dels traspassos i dels salaris precisament per no perdre totes les batalles amb els competidors que es financen mitjançant xeics o magnats. Ara, però, la davallada d'ingressos causada pel covid deixa el Barça amb poc marge per apujar ofertes quan ha de comprar jugadors pels quals sospiren tercers equips. Els números vermells l'obliguen a potenciar altres arguments. De fet, a diferència de Wijnaldum, Eric Garcia, que també tenia ofertes del PSG i del Manchester City, va decidir vestir-se de blaugrana tot i saber que amb la decisió perdria diners.

Segons les fonts consultades, el canvi de plans amb Wijnaldum no suposa un gran trasbals per a la direcció esportiva blaugrana. L'ex del Liverpool, del gust de Ronald Koeman, era vist com una oportunitat de mercat perquè arribava lliure de traspàs en un context en què la caixa no dona per invertir en fitxatges. Es tractava més d'un futbolista amb experiència –30 anys i internacional per Holanda– per augmentar les prestacions de plantilla que una aposta estratègica de futur. Una vegada resolt el serial, i donada l'absència d'alternatives a cost zero, el futur d'Ilaix Moriba pot arreglar-se en positiu. Amb Wijnaldum fora d'òrbita, l'hispanoguineà, amb contracte fins al 2022, tindrà menys competència al mig del camp i, per tant, un argument menys per buscar la sortida.

Memphis Depay, vestit de blanc.

21 gols en 37 partits oficials

La negativa de Wijnaldum coincideix amb els últims passos del Barça per assegurar-se el fitxatge del seu company de selecció Memphis Depay. El davanter és un altre vell anhel de Koeman. Va estar a punt d'arribar l'estiu passat a canvi d'un traspàs baix, però el club blaugrana no el va poder inscriure per culpa del topall salarial de la Lliga. Després de consumir el seu contracte al Lió, i un cop confirmada la continuïtat del seu compatriota a la banqueta del Camp Nou, l'internacional oranje és a punt de donar llum verda al seu fitxatge. La direcció esportiva veu compatible el seu perfil amb el del Kun Agüero, que va ser presentat a principis de setmana. "Depay pot jugar de nou, però el seu principal valor és que és un davanter polivalent i amb gol", sostenen al Camp Nou. Enguany ha fet 21 gols en 37 partits oficials. Gens malament. Els negociadors del Barça esperen avançar en les converses per poder anunciar l'acord definitiu a finals de setmana, just abans de l'inici de l'Eurocopa.

stats