Futbol
Esports 06/09/2021

El PSG paga Neymar per ser "cortès i amable" amb els aficionats

És una de les clàusules del seu contracte, que li garanteix 541.680 euros mensuals, segons ha publicat 'El Mundo'

ARA
2 min
Neymar Jr. durant un partit contra el Brest.

BarcelonaDins del reguitzell de bonificacions que Neymar va signar en el seu multimilionari contracte amb el PSG quan es va desvincular del Barça el 2017, el brasiler va pactar cobrar 541.680 euros bruts mensualment per ser "cortès i amable" amb els aficionats, segons ha publicat el diari El Mundo. Categoritzat com a "bonus ètic", la clàusula consisteix en requisits com "saludar i donar les gràcies als aficionats abans i després de cada partit" o "ser amable i estar a disposició dels seguidors del PSG".

L'operació completa del fitxatge de Neymar pel PSG l'estiu del 2017 tenia un cost total per al club parisenc de 489.228.117 euros, gairebé 500 milions. El rotatiu madrileny, que ha tingut accés al contracte signat el 3 d'agost del 2017, exposa que el brasiler tenia un salari anual brut de 43.334.4000 euros durant cinc temporades. A més, a manera de prima de renovació, s'establia una clàusula que si Neymar continuava un sisè any al PSG, passaria a cobrar 50.556.117 euros aquell curs.

Laporta va intentar el retorn de Neymar

L'atacant brasiler va ampliar el seu vincle amb els parisencs el maig passat fins al 2025, amb unes xifres similars a les del seu primer contracte amb el club propietat del xeic de Qatar, Nasser Al-Khelaifi. Però, segons ha revelat El Món a RAC1 aquest dilluns al matí, Joan Laporta va intentar abans el seu retorn quan va accedir a la presidència del Barça al març i va enviar dos emissaris a París per convèncer el brasiler, que "es moria de ganes" de tornar al Barça.

De fet, l'ARA ja va informar de l'interès de Neymar per vestir de nou de blaugrana quan s'ensumava que Messi seguiria al Barça i va paralitzar la seva renovació amb els parisencs. Però, segons ha informat el periodista i presentador Jordi Basté, la intervenció d'un xeic vinculat al PSG que hauria transferit 20 milions al compte corrent del pare de Neymar va convèncer el futbolista que renovés amb el club parisenc. Finalment, Neymar segueix a París, més ric, i al costat de Messi.

stats