SPARTAN RACE MALLORCA
Esports 03/03/2018

La prova d’obstacles de l’orgull, la superació i la satisfacció

Arrossegar-se, córrer i aguantar el pes propi són els reptes de l’Spartan Race

Maria Catany /juanmi Mas
2 min

PalmaMés de 5.000 persones amb objectius molt semblants. Tots surten de la línia de meta per superar cada obstacle, cada paret i cada tram enfangat que troben pel camí. L’Spartan Race ha arribat a Mallorca aquest dissabte per omplir l’aquarterament Jaume II de gent preparada per lluitar. L’Spartan és la prova d’obstacles per excel·lència i, encara que n’hi hagi diferents nivells, els participants s’han de preparar per poder superar la cursa. Arrossegar-se, córrer, poder aguantar el pes propi o volar amb una corda no són proves fàcils i, per això, l’entrenament és un factor clau.

El grup de les cinc espartanes

Però... com es preparen els espartans?

Per contestar aquesta pregunta vàrem trobar un grup de cinc espartanes (Isa, Eva, Lindsey, Marina i Sophie) d’origen, edat i condicions físiques completament diferents. Guiades pel seu entrenador, Alberto Alzamora, no varen dubtar ni un moment a acceptar el repte. La seva preparació va durar un total de tres mesos i cada setmana feien tres sessions per encarar la cursa d’obstacles. Alzamora, entrenador del gimnàs The Fit Room, va combinar entrenaments d’estudi amb exercicis exteriors, ja que “la diversitat de les proves obligaven a fer treballar al màxim tant el físic com la ment”. Tot i que a l’Spartan no hi han pogut arribar totes, ja que una de les components va passar per una operació, l’esperit d’equip ha estat un dels factors que més ha agradat a Alzamora: “A més disposar d’una espartana menys, una de les participants va tenir molt de mal de panxa durant els darrers dies i, com a equip, ens hem adaptat a la situació”. “Si fa tres mesos m’haguessin dit que acabaríem així de bé l’Spartan, no m’ho hauria cregut”, assegurava Alzamora. Orgull, satisfacció, superació, organització... A l’entrenador li falten paraules per descriure el que ha sentit quan les integrants del seu equip, tot i les dificultats, han acabat la primera Spartan Race de Mallorca.

La Spartan Kids

Els nins també varen gaudir d’una prova durant el migdia, l’Spartan Kids. Per una vegada, els menuts tenien permís dels pares per embrutar-se sense cap mena de conseqüència.

stats