Esports 07/02/2021

L’Espanyol, obligat a escalar després d’acusar el vertigen

Els blanc-i-blaus han guanyat els nou partits que han afrontat no sent líders de Segona

i
ROGER REQUENA
3 min
Landry Dimata podria debutar a Lugo amb l'Espanyol després d'haver completat tres entrenaments

BarcelonaL’Espanyol tancarà aquest dilluns (21 h, Gol) la jornada al camp del Lugo. Un Anxo Carro on els gallecs només han perdut dos partits dels onze disputats com a locals aquest curs, contra l’Almeria i el Mallorca. Andalusos i balears són, ara mateix, els principals rivals dels blanc-i-blaus en la lluita per les posicions d’ascens directe a Primera. 

El conjunt de Vicente Moreno torna a veure’s obligat a guanyar per no distanciar-se dels dos primers classificats després de perdre tres dels quatre partits de Lliga d’aquest 2021. Van començar l'any al capdavant de la classificació, però han perdut la posició després d’aquest mal inici de la segona volta. Obligat a reaccionar després dels últims mals resultats, l’Espanyol ha demostrat al llarg d’aquest curs que rendeix millor quan necessita escalar posicions. Els espanyolistes han guanyat totes les jornades disputades, nou, que han començat no sent líders. Contra el Lugo intentaran mantenir aquesta dinàmica pel que fa a triomfs i també a gols marcats i encaixats: 19 a favor (2,1 per partit) i només dos en contra (0,22 per partit). 

Inflexible en l’escalada, però fràgil un cop ha arribat al cim. En nou de les 14 jornades que  l’Espanyol ha disputat ocupant la primera posició ha notat el vertigen i no ha aconseguit la victòria: sis derrotes i tres empats per només cinc victòries. Sigui casual o no, la fiabilitat que ha exhibit el conjunt espanyolista quan ha hagut de perseguir el líder contrasta força amb la irregularitat que ha patit quan li ha tocat liderar la classificació: sent primer, només ha obtingut el 43% dels punts en joc, ha marcat 15 gols (1,07 per partit) i n’ha encaixat 12 (0,85 per partit).  

Malgrat que cal tenir present els diferents condicionants que envolten cada partit –rival, situacions del joc, gols matiners o expulsions pròpies– hi ha hagut moments puntuals en què l’equip s’ha deixat punts perquè s'ha relaxat. Va passar a la primera volta contra el Fuenlabrada o el Girona, i la setmana passada contra el Rayo Vallecano, en què l’Espanyol va desaprofitar el 2-0 amb què havia marxat al descans. 

“En els últims partits, el que ha passat sobre el camp no s’ha vist reflectit en el marcador. És qüestió d’insistir, i tenint tranquil·litat trobarem els resultats”, va comentar Vicente Moreno en la prèvia del partit contra el Lugo. El preparador blanc-i-blau, sempre calmat en la victòria i en la derrota, va reiterar la seva fe en l’equip i va mostrar-se convençut que l’Espanyol “aconseguirà l’objectiu plantejat a final de curs”. “Qui coneix la categoria, sap que aquestes situacions passen, i s’han de superar”, va apuntar. 

Dimata, a punt per debutar

La visita a Lugo podria convertir-se en l’estrena de Landry Dimata amb l’Espanyol. L’únic fitxatge blanc-i-blau d’aquest mercat hivernal està a punt per debutar malgrat que només haurà tingut tres sessions d’entrenament amb els seus nous companys. El davanter belga només ha jugat 50 minuts amb l’Anderlecht aquest 2021, i vol tornar a gaudir de continuïtat per recuperar sensacions. No és titular des de l’octubre passat, i tot fa pensar que si juga a Lugo serà entrant des de la banqueta.  

“Hem intentat explicar-li el que necessitem d’ell. Necessita temps per situar-se, però té característiques diferents dels jugadors que tenim. Ens pot donar alternatives durant el partit i pot complementar-nos perquè té bon físic, és potent i ràpid. Té capacitat per associar-se, córrer a l’espai i fer gol”, va explicar d’ell Moreno. No marca des del mes d’agost, però arriba convençut de poder aportar competència en l’atac més prolífic de Segona.

stats