Esports 03/03/2018

Una preparació Spartan

La varietat de proves que completen l'Spartan Race obliguen als participants a preparar-se tant a nivell físic i mental

Maria Catany
2 min
Una preparació Spartan

PalmaMés de 5.000 persones amb objectius molt semblants. Tots surten de la línia de meta per superar cada obstacle, cada paret i cada tros enfangat que es troben pel camí. L'Spartan Race ha arribat a Mallorca aquest dissabte per omplir l'aquarterament Jaume II de gent preparada per lluitar.

L'Spartan és la prova d'obstacles per excel·lència i, encara que hi hagi diferents nivells, els participants s'han de preparar per poder superar la cursa. Arrossegar-se, córrer, poder aguantar el teu propi pes o volar amb una corda no són proves fàcils i per això l'entrenament n'és un factor clau. Però... com es preparen els espartans?

Una preparació Spartan

Per contestar aquesta pregunta vam trobar un grup de cinc espartanes (Isa, Eva, Lindsey, Marina i Sophie) d'origen, edat i condicions físiques completament diferents. Guiades pel seu entrenador, Alberto Alzamora, no van dubtar ni un moment a acceptar el repte.

La seva preparació va durar un total de tres mesos i cada setmana feien tres sessions per encarar la cursa d'obstacles. Alzamora, entrenador del gimnàs The FitRoom, va combinar entrenaments d'estudi i entrenaments exteriors, ja que "la diversitat de les proves obligaven a treballar el màxim d'aspectes possibles en l'àmbit físic i mental".

Una preparació Spartan

Tot i que a l'Spartan no hi han pogut arribar totes, ja que una de les components va passar per una operació, l'esperit d'equip ha estat un dels factors que més ha agradat a Alzamora: "A més de comptar amb una espartana menys, una de les participants va tenir molt mal de panxa els darrers dies i com a equip ens hem adaptat a la situació". "Si fa tres mesos m'haguessin dit que acabaríem així de bé l'Spartan, no ho hauria cregut", assegurava Alzamora.

Orgull, satisfacció, superació, organització... Falten paraules a l'entrenador per descriure el que ha sentit quan el seu equip ha acabat la primera Spartan Race de Mallorca.

stats