Premier League
Esports 25/08/2021

La Premier prohibeix als internacionals viatjar a països de la llista vermella

La Lliga espanyola deixarà la decisió en mans dels clubs

Joan Carol
3 min
El porter Alisson (a la foto, felicitat per l'entrenador Klopp), un dels afectats per la decisió de la Premier

BarcelonaEls contagis continuen creixent a la que vol ser la millor lliga del món i, per disminuir el risc, la Premier ha decidit no alliberar els internacionals que han d'anar a països de la llista vermella durant les aturades per seleccions de setembre i octubre. Mentre la decisió a Anglaterra s'ha pres per unanimitat, a Espanya la Lliga ha comunicat que deixa la decisió als clubs. De la mateixa manera, la institució dirigida per Javier Tebas ha manifestat que adoptarà accions legals contra la decisió de la FIFA d'augmentar el període internacional de la CONMEBOL, que comporta que alguns jugadors no puguin combinar la selecció amb la lliga.

La setmana del 16 al 22 d'agost, corresponent a la segona jornada de la Premier League, s'han detectat setze positius de covid-19. És un augment significatiu, perquè en les dues anteriors tongades de proves s'havien registrat vint casos en total. Ara en són setze en una sola jornada. De cara a minimitzar riscos, la Premier ha bloquejat tots aquells desplaçaments dels seus jugadors a un dels 26 països de la llista vermella, que són els classificats com a zona de risc pel que fa a covid. Aquesta mesura afecta uns 60 jugadors de la lliga anglesa i les seleccions més damnificades són les que formen part de la CONMEBOL, que no podran comptar amb molts dels seus jugadors de cara a les pròximes eliminatòries del Mundial 2022. L'Argentina, l'Uruguai i Xile perden peces claus i un dels països més perjudicats és el Brasil, que perd fins a deu jugadors. Entre les baixes hi hauria els dos porters, Alisson i Ederson, cosa que podria donar una oportunitat d'or al blaugrana Neto, sempre que el convoquin i el Barça el deixi viatjar.

La Lliga espanyola s'ha manifestat en la mateixa línia, però ha deixat la decisió en mans dels clubs. La Lliga donarà suport a aquells equips que no vulguin alliberar els seus jugadors, a la vegada que emprendrà accions legals contra la decisió de la FIFA d'allargar el període internacional de la CONMEBOL. Al comunicat de la Lliga es diu que la decisió de la FIFA "afecta la integritat de la competició". Són vint-i-cinc jugadors de La Lliga els afectats. L'únic blaugrana involucrat és Ronald Araújo i, per tant, el club podrà decidir si el central pot anar amb la seva selecció o no.

Guerra contra la FIFA

Aquesta intervenció de les lligues, a banda d'una mesura anticovid, és un nou combat en la guerra contra la FIFA. A mesura que el polèmic Mundial de Qatar 2022 es va acostant, la tensió augmenta. La celebració de la màxima competició internacional els mesos de novembre i desembre obligarà a canviar els calendaris de totes les lligues i la FIFA s'ha convertit per moltes d'elles en l'enemic principal. Arran de les amenaces de la Premier i la Lliga, Gianni Infantino, president de la FIFA, ha donat suport a la CONMEBOL assegurant que els futbolistes podran anar amb les seves seleccions. Les lligues que ho impedeixin "seran castigades", segons Infantino.

La Premier dirigeix un atac directe a la FIFA i la Lliga s'hi ha sumat des de la segona línia. Amb l'amenaça de la FIFA, caldrà veure quins seran els moviments de les altres grans competicions: si optaran per un moviment unànime com la Premier o deixaran la decisió en mans dels clubs. La Ligue1 tindrà un paper clau en els pròxims esdeveniments, perquè un dels partits més importants de la pròxima aturada de seleccions és el Brasil-Argentina que ha d'enfrontar Leo Messi i Neymar, des de fa ben poc companys al París-Saint Germain.

stats