BARÇA
Esports 15/06/2019

Plantats amb De Ligt per fitxar Griezmann

El club no dona per perdut l’holandès

T.p.
3 min
De Ligt, al centre, durant un entrenament amb Holanda.

BarcelonaEl Barça demana calma. Ja s’ha fet la idea que aquest serà un mercat de fitxatges complicat amb molts casos que es tancaran a l’agost. Després de veure com es complica una operació que anava ben encaminada, la del jove central holandès Matthijs de Ligt, el club va descobrir que el jove migcampista japonès Takefusa Kubo ha fitxat pel Madrid, quan es confiava en fer-lo tornar a Barcelona, on va jugar durant tres anys al futbol formatiu. La posició blaugrana, però, és ben clara: si et vols fer respectar en el mercat de fitxatges, cal saber plantar-se quan toca. I les exigències del representant del jove japonès eren exagerades, tant a nivell de diners com de planificació esportiva, ja que volia assegurar la presència del japonès en poc temps al primer equip.

Des de dins del club s’insisteix en el fet que l’operació per fitxar de Ligt segueix oberta, però s’admet que s’ha complicat molt des que el PSG ha decidit donar-ho tot per fitxar el capità de l’Ajax. El Barça, però, no descarta poder fer algun moviment d’última hora, en forma de trucada de Bartomeu o d’un jugador important, per tal de convèncer un De Ligt que té dubtes esportius, ja que arribaria a un primer equip amb tres centrals: Piqué, Lenglet i Umtiti. El club blaugrana veuria amb bons ulls vendre Umtiti, però no pot dir obertament que vol vendre l’exdefensa del Lió perquè faria baixar el seu preu de mercat, ja prou afectat per la manca de minuts del francès en una temporada en què ha patit una lesió greu. Umtiti, que fa un any tocava el cel amb la selecció francesa guanyant el Mundial, ha perdut protagonisme i és un dels noms pels quals el Barça vol rebre ofertes. El club sap que necessita vendre jugadors aquest juny, ja que al juliol cal tancar l’exercici econòmic de la temporada i, si no es venen futbolistes, es clouria amb pèrdues. La direcció esportiva ja ha explicat a Ernesto Valverde que, per tal d’equilibrar econòmicament la temporada 2018/19, caldrà perdre algun jugador important, com Rakitic o un Coutinho que podria veure com la seva imatge millora a la Copa Amèrica. En el primer partit, sense jugar bé, va marcar dos gols, un de penal. Si Coutinho brilla al Brasil, podrien arribar ofertes que el Barça estudiaria per trobar un equilibri entre quadrar els pressupostos i construir una plantilla millorada. Però la Copa Amèrica no acabarà fins a mitjans de juliol, un fet que complica incloure Coutinho en operacions aquest juny.

Esperant Griezmann

De moment els dies passen i ningú marxa. I tampoc arriba ningú, tot i que el club guarda silenci sobre Antoine Griezmann. L’1 de juliol la clàusula de rescissió del francès de l’Atlètic de Madrid baixarà dels 200 milions als 120 que el Barça pagarà per convertir-lo en el segon fitxatge d’aquesta temporada. Frenkie de Jong costarà 75 milions, que el Barça pagarà a l’Ajax, de manera que la xifra de diners invertits pel Barça s’acostarà als 200 milions, un dels motius pels quals el club ha decidit plantar-se a l’hora d’oferir més diners a De Ligt. Des de l’entorn de l’holandès, però, s’insisteix que els dubtes no són econòmics, sinó esportius.

El Barça, que encara no ha pogut anunciat cap fitxatge ni cap sortida, ni cap canvi, des que va perdre fa un mes contra el Liverpool i el València, sap que amb el fitxatge de Griezmann, aconseguirà canviar la sensació d’immobilisme dels últims dies. És conscient que el mercat de fitxatges serà llarg i que amb Griezmann i De Jong no en fa prou per seguir creixent.

stats