Barça
Esports 27/09/2022

Els plans del Barça amb Pablo Torre

El club no es planteja cedir-lo tampoc a l'hivern: ja ha debutat amb el filial, on jugarà mentre manté la dinàmica al primer equip

3 min
Pablo Torre escalfant-se amb el Barça en l'amistós d'Olot.

BarcelonaL’arribada de la tardor ha portat tranquil·litat a la situació de Pablo Torre al Barça. Després d’un estiu frustrant per al migcampista de 19 anys, en què s’ha adonat que a curt termini molt difícilment tindrà minuts de forma assídua al primer equip blaugrana, l’aturada per seleccions ha permès que el jugador i la direcció esportiva hagin pogut parlar sobre quin serà el full de ruta. “Pablo Torre està disposat a jugar amb el filial quan sigui necessari mentre segueix en dinàmica de primer equip. A partir d’aquí, dependrà de Xavi”, expliquen a l’ARA des de la direcció esportiva blaugrana. “Descartem cedir-lo durant el mercat d’hivern”, afegeixen. 

De fet, aquest dissabte Pablo Torre va debutar amb el filial en el triomf davant el Múrcia, i va oferir un gran rendiment. És la demostració que el futbolista càntabre ha relaxat la seva postura inicial d’haver tancat definitivament l’etapa a la Primera Federació, competició que va disputar el curs passat amb el Racing de Santander, que va aconseguir l’ascens a Segona com a líder de l’equip. Aquesta decisió va provocar que no entrenés amb el filial del Barça fins a la setmana passada i que, fins i tot, es plantegés molt seriosament tornar com a cedit al seu exequip en el tram final del mercat estiuenc, quan es va adonar que la competència a Barcelona no li permetria tenir gaires oportunitats. En un primer moment, Xavi va obrir aquesta porta públicament, però poc després la va tancar argumentant que per al creixement de Pablo Torre seria millor tenir-lo ben a prop. 

Així, les negociacions amb el Racing es van trencar. Paral·lelament a la raó esportiva, n’hi va haver una altra de burocràtica. El club càntabre va donar de baixa Pablo Torre més enllà de l’1 de juliol, fet que comporta que aquest curs ja hagi format part del Racing i, segons la normativa, no hi pugui tornar fins a la pròxima temporada. Però els entrebancs per al migcampista de 19 anys no van acabar aquí. Per poder inscriure Jules Kounde, el Barça va decidir, amb l'objectiu d’alliberar massa salarial, retirar-li a Pablo Torre el visat federatiu que necessiten els jugadors del filial per competir amb el primer equip a la Lliga.

Això va comportar que el mercat de fitxatges d’estiu es tanqués sense que el càntabre pogués ser convocat per Xavi a la Lliga. Per aquest motiu, Pablo Torre no es va poder asseure ni a la banqueta en els partits davant el Valladolid i el Sevilla. Però la sortida de Miralem Pjanic cap als Emirats Àrabs Units, ja amb el mercat espanyol tancat, va alliberar més massa salarial i el jugador amb fitxa del filial (té assignat el dorsal 32) va poder tornar a obtenir el visat per entrar a la convocatòria davant el Cadis. De totes maneres, després de sis jornades encara no ha debutat a la Lliga. En canvi, sí que ho ha fet a la Champions League. Va ser en el triomf per 5-1 davant el Viktoria Pilsen, en el qual va disputar els últims 10 minuts. Els únics que ha jugat fins ara amb el primer equip en partit oficial.

L'Andorra, un equip amb lligams

La manca de minuts posa molt nerviós Pablo Torre, sobretot quan no va ni convocat. Però mantenir la voluntat de no jugar amb el Barça Atlètic podria perjudicar la seva progressió. Així que, a partir d’ara, se’l podrà veure a l’estadi Johan Cruyff amb el conjunt de Rafa Márquez quan no tingui lloc al primer equip i durant l’aturada de la Lliga i la Champions arran del Mundial de Qatar entre el novembre i el desembre. 

De totes maneres, la Primera Federació segueix sense ser la categoria en què Pablo Torre vol jugar. I d’això en són conscients els clubs que s’han interessat per una possible cessió del migcampista. A banda del Racing, n’hi ha hagut d’altres. Una opció que encaixava força era la de l’Andorra de Gerard Piqué, un equip de Segona proper geogràficament a Barcelona i que basa el seu futbol en el joc de posició. A més, Pablo Torre hi té lligams importants. L’entrenador, Eder Sarabia, segon de Quique Setién al Barça, té bona relació amb l’entorn del jugador. De fet, Pablo Torre és fill d’Esteban Torre, un exjugador del Racing que manté una gran amistat amb Setién. D’altra banda, el representant del futbolista blaugrana és Arturo Canales, que també ho és de Gerard Piqué i de Xavi Hernández. Però des del Barça neguen qualsevol opció de cessió aquest mercat d’hivern. 

stats