RCD Espanyol

Pere Milla: arribar i moldre per liderar la victòria de l'Espanyol

El davanter lleidatà anota el primer gol contra el Racing i Braithwaite sentencia la victòria blanc-i-blava en un estadi sense públic

M.M.
2 min
Pere Milla, autor del primer gol de l'Espanyol contra el Racing

BarcelonaL'Espanyol havia de complir el partit de sanció i jugar contra el Racing de Santander sense públic a l'RCDE Stadium. En condicions normals, un problema per als blanc-i-blaus, que es queden sense el factor camp. Però després del debut accidentat a Albacete i de tot l'enrenou per l'actuació de jugadors com Óscar Gil, el silenci de Cornellà-El Prat ha acabat sent un aliat, més que un inconvenient. Els blanc-i-blaus, en un partit molt seriós, sobretot al principi i al final, han sumat els tres punts contra un rival a qui se li han acabat fonent els ploms (2-0).

Un dels al·licients era veure l'estrena de Pere Milla, el primer fitxatge de l'Espanyol d'aquesta temporada. I el lleidatà ha fet allò d'arribar i moldre. N'ha tingut prou amb sis minuts per anotar el primer gol del partit, en la primera pilota que tocava: una rematada de cap, a centrada de Nico Melamed, que creuava la pilota i inaugurava el marcador. Igual que a Albacete, els blanc-i-blaus pegaven primer. Però, igual que en terres manxegues, s'han desinflat i han cedit protagonisme al rival.

L'aposta pel joc de combinació de Luis García s'ensorrava i el Racing ha aconseguit empatar, però la rematada de Mantilla ha estat anul·lada per fora de joc. Els visitants han tingut dues arribades més, però han topat amb la falta de punteria i amb la majestuositat de Pacheco, porter que s'està erigint en una de les peces clau d'aquest Espanyol que lluita per tornar a Primera.

Triple canvi després del descans

Luis García li ha vist les orelles al llop i ha fet un triple canvi al descans, donant entrada a Jofre, Omar i Keidi Bare en detriment de Lazo, Óscar Gil i Edu Expósito. L'aposta ha funcionat meravellosament per als blanc-i-blaus, que ràpidament han aconseguit el control de la pilota i han desgastat un Racing que, de mica en mica, s'anava fonent.

Les arribades locals han trobat el premi merescut gràcies a Braithwaite, que en una jugada marca de la casa, controlant amb el pit i rematant a la mitja volta, ha anotat el segon gol. Faltava mitja hora i el partit estava sentenciat. L'Espanyol no ha volgut fer més sang i el marcador ja no s'ha mogut més. És una victòria balsàmica perquè els blanc-i-blaus recuperin la confiança.

stats