Tenis
Esports 28/05/2022

Paula Badosa continua de pega als Grand Slams i es retira de Roland Garros

La catalana perdia el seu partit de tercera ronda contra la russa Kudermetova

2 min
Paula Badosa segueix de pega als Grand Slams i es retira de Roland Garros

BarcelonaPaula Badosa s'acomiada de Roland Garros després de retirar-se aquest dissabte per culpa d'una lesió a la cama dreta durant el partit que l'enfrontava a la russa Veronika Kudermetova. La jugadora de Begur havia perdut el primer set per 6-3 i ja perdia el segon per 2-1.

De fet, Badosa ha desaprofitat quatre pilotes per posar-se 3-0 al primer set, però llavors han començat els problemes físics, ha arribat la reacció de Kudermetova i Badosa ha demanat la presència de la fisioterapeuta perquè li tractés la cama dreta. Aquesta setmana Badosa, número quatre del món, afirmava: "Canviaria la meva posició al rànquing mundial, ser segona o tercera, per poder guanyar un Grand Slam, sobretot Roland Garros". Badosa havia guanyat un torneig aquest any, sobre pista dura a Sydney al gener, però va caure a la quarta ronda de l'Open d'Austràlia. De fet, als tornejos grans només ha arribat un cop als quarts de final, quan ara fa un any va quedar-se a un pas de les semifinals a Roland Garros, però va perdre en tres sets davant l'eslovaca Tamara Zidanšek.

Badosa, de 24 anys, no ha aconseguit arribar a la segona setmana de la competició arran d'aquests problemes físics. Després de començar la temporada forta, Badosa ha encadenat uns tornejos amb resultats més fluixos, coincidint amb l'arribada de la temporada sobre terra batuda. Malgrat ser la jugadora catalana que ha arribat més amunt al rànquing mundial des de l'època d'Arantxa Sánchez Vicario, Badosa encara no coneix la sensació de ser en unes semifinals d'un torneig gran. Kudermetova s'enfrontarà a la guanyadora del duel entre la nord-americana Madison Keys i Elena Rybakina, del Kazakhstan.

Swiatek, la gran favorita

Abans de Badosa, havia perdut la bielorussa Arina Sabalenka, setena favorita, contra la italiana Camila Giorgi per 4-6, 6-1 i 6-0. Per això, només queda una supervivent del top ten en aquest Roland Garros, la número 1, la polonesa Iga Swiatek, que ha superat la montenegrina Danka Kovinic per 6-3 i 7-5.

stats