Tenis
Esports 15/01/2022

Paula Badosa comença la temporada tal com va acabar l'anterior: guanyant un títol

La catalana guanya el seu tercer títol professional a Sydney després de superar la txeca Krejcikova

3 min
Paula Badosa, amb la copa de campiona a Sydney

BarcelonaLa catalana Paula Badosa ha començat forta la temporada. Just abans de l'Obert d'Austràlia d'aquesta setmana vinent, la jugadora de Begur s'ha endut el torneig de Sydney al derrotar la txeca Barbora Krejcikova en tres sets (6-3, 4-6 i 7-6). Aquest és el tercer títol professional de Badosa, actualment número 5 del rànquing mundial.

"Ha sigut un partit excepcional, però la Paula ha estat increïble, així que m'agradaria demanar-li una forta ronda d'aplaudiments", ha admès la txeca, lloada també per una Badosa que ha admès que "començar la temporada guanyant és especial". "La temporada passada vam fer un pas endavant les dues, has jugat un torneig de gran nivell", ha dit la catalana de Krejcikova. La temporada passada, la txeca va guanyar a Roland Garros.

"Fa un parell d'anys se m'identificava com una jugadora feble que es frustrava i ara crec que és tot el contrari. Un dia em vaig prometre lluitar fins al final” ha explicat Badosa, en referència al seu canvi dins de la pista. De fet, fa set mesos que no perd un tie break. “Estic molt contenta pel canvi que he experimentat amb el meu entrenador. Abans patia molt contra aquest tipus de jugadores en pistes tan ràpides”, ha comentat sobre el pla de treball que s'ha implementat amb el valencià Jorge García.

Però Badosa, que va acabar la temporada passada arribant a les semifinals del Masters de Mèxic, en què perdria davant Muguruza, i guanyant el torneig ATP d'Indian Wells, ha sumat així el seu tercer títol professional. El primer el va guanyar a Belgrad; i tots tres sobre pista ràpida. Per arribar a la final, la jugadora de Begur va haver de superar la russa Daria Kasatkina, la suïssa Belinda Bencic, la letona Jelena Ostapenko i la local Ajla Tomljanovic, amb qui s'enfrontarà de nou aquest dilluns en la seva estrena a l'Open d'Austràlia.

Un any 2021 per recordar

La tenista de l'RCT Barcelona 1899, de 24 anys, viu el millor moment de la seva carrera. Després d'uns primers anys irregulars, el 2021 va ser l'any de consagració de la jugadora. Badosa s'ha fet un lloc en el top 10 del tenis femení i ha aconseguit que guanyar una final ja no sigui una utopia. El seu pròxim repte és somiar amb un dels quatre torneigs grans. La primera oportunitat la tindrà aquesta setmana que ve a Melbourne. La temporada passada ja va arribar als quarts de final de Roland Garros. A més, es va quedar ben a prop de les medalles als Jocs de Tòquio, quan un cop de calor li va tallar les ales als quarts de final.

La gironina va canviar fa poc de preparador per posar-se en mans del tècnic Jorge García i de David Antona, excampió d'Espanya de salt d'alçada, amb qui ha treballat per fer un pas endavant en l'aspecte físic guanyant potència i massa muscular. Filla de Josep Badosa i Mireia Gibert, una parella que va viure a Nova York 13 anys treballant en el món de la moda, fent de models primer i de dissenyadors després, Badosa va créixer a Begur, on va descobrir el tenis en un campus a Platja d'Aro. "Va ser un amor a primera vista. Volia anar-hi a jugar cada dia. Si plovia, plorava enfadada", explica Badosa, que amb 14 anys marxaria al club Tenisval de València per seguir formant-se i arribaria a Barcelona quan en tenia 17. Després de guanyar per primer cop el torneig de Roland Garros en categoria junior, però, van arribar els problemes amb la pressió. Durant setmanes va abandonar la raqueta, fins que la va tornar a agafar un dia sola a la pista de Platja d'Aro, on tot havia començat. Un retorn a les arrels per tornar més forta de la mà de Xavier Budó, actualment membre de l'àrea esportiva del Barça, amb qui entraria per primer cop al top 100 del tenis mundial. La millor Badosa, però, ha arribat en els últims mesos.

stats