Tenis
Esports 09/06/2021

Paula Badosa cau amb el cap ben alt a Roland Garros

La catalana s'ha vist superada a la Philippe Chatrier per Tamara Zidansek en tres sets (7-5, 4-6 i 8-6)

3 min
Paula Badosa, al partit contra Zidansek.

BarcelonaPaula Badosa s’ha quedat a un pas de les semifinals del torneig de Roland Garros. Després d’un partit carregat d’emoció que va necessitar tres sets per resoldre’s, la tenista catalana va caure contra la número 85 del món, Tamara Zidansek (7-5, 4-6 i 8-6).

En un primer set que quasi va durar una hora, Badosa va dur la iniciativa fins al dotzè joc, en què va cedir un servei clau a la rival, que va anar de menys a més després de començar la mànega amb un 3-0 en contra. Badosa va saltar a la terra batuda conscient dels seus punts forts, amb ganes d’imposar el seu joc, però Zidansek va remuntar gràcies al seu cop de dreta des del fons de pista. El punt d’inflexió de la reacció de l’eslovena al primer set va ser una bola que hauria pogut treure-li la iniciativa amb el 5-5 i el servei en contra. Tot i que els jutges inicialment van donar per bo un cop de Badosa, el principal de cadira va baixar per invalidar-lo.

La polèmica va descentrar la catalana, que va caure 7-5 al primer set. El segon el va començar igual de malament, discutint decisions dels jutges i arribant a cometre quatre dobles faltes. Així, al sisè joc va acabar cedint el servei a Zidansek, més fiable. Tanmateix, va saber comptar fins a deu i es va refer primer trencant el servei de l’eslovena per restablir la igualtat i després, al novè joc, tornant a restar amb potència per posar-se per davant en el parcial. La fiabilitat de Badosa en els punts llargs la va dur a forçar el tercer set davant una rival amb la qual no tenia precedents a la pista en el circuit professional.

Tres pilotes de trencament malbaratades

Aprofitant l’embranzida de l’últim tram de la segona mànega, va trencar el servei de Zidansek al primer joc del set definitiu. Tot indicava que la inèrcia seria favorable als seus interessos, però al quart joc va tornar a patinar i l’eslovena, un cop superada la crisi, va restablir l’alternança i va instal·lar l’estat de nervis a la pista Philippe Chatrier, on es va assumir que el duel el decidirien els petits detalls. Així ho van demostrar les dues tenistes, que es van agafar al seu servei per situar el 6-6 al tercer parcial després de dues hores i quinze minuts de batalla sota el sol de París. Sense mort sobtada per desfer la igualtat, Badosa va tenir fins a tres boles de trencament al tretzè joc, que va durar quasi nou minuts, però Zidansek les va salvar sota pressió.

Zidansek, al partit contra Badosa.

L’impuls de la balcànica per aguantar el seu servei, barrejat amb la frustració de la catalana, que no va aprofitar l’oportunitat quan tocava, va portar un catorzè joc en què Zidansek es va adjudicar el partit després de tornar a trencar el servei de Badosa, que amb 23 anys té encara molt de recorregut per fer. De fet, torna a casa com la primera catalana des d’Arancha Sánchez Vicario que arriba a quarts de final del Grand Slam francès.

Nadal, contra Schwartzman

Mentrestant, al quadre masculí, aquest dimecres es completen els quarts de final. Un dels partits més destacats és el que disputarà Rafa Nadal contra l’argentí Diego Schwartzman. Un clàssic a les rondes finals de Roland Garros i que, a més, en aquesta edició enfrontarà dos tenistes que encara no han cedit cap set en el torneig. D’altra banda, ahir s’acabava el somni del malagueny Alejandro Davidovich, que va perdre contra l’alemany Alexander Zverev en tres sets (6-4, 6-1 i 6-1).

stats