Tenis
Esports 23/01/2022

Paula Badosa cau a Austràlia, però segueix fent-se un lloc entre les millors

La catalana comet moltes errades i no serà a uns quarts de final on sí que treu el cap Rafa Nadal al quadre masculí

3 min
Paula Badosa, durant el partit de vuitens de l'Open d'Austràlia

BarcelonaL'Obert d'Austràlia segueix sent una terra incòmoda, quan la trepitja Paula Badosa. La jugadora de Begur, que arribava optimista al primer Grand Slam de la temporada després de guanyar el seu tercer trofeu professional pocs dies abans a Sydney, s'ha quedat a les portes dels quarts de final després de caure contra la nord-americana Madison Keys per un contundent 6-3 i 6-1. Era un duel entre dues de les tres jugadores que no havien perdut ni un set, fins als vuitens de final, però Keys s'ha mostrat implacable just el dia que Badosa cometia les errades que havia arraconat al seu diccionari fins ara. En el primer duel entre les dues jugadores ha imposat el seu joc una Madison Keys que va arribar a ser la gran promesa del tenis dels Estats Units, abans de patir lesions. Ara ha tornat forta.

Keys, amb un 75% d'encert en el primer servei i un munt de cops guanyadors, ha mortificat una Badosa que ha fet 10 dobles faltes. Moltes, quan vols aspirar a arribar lluny. La jugadora de Begur mai ha arribat als quarts de final a Melbourne, però amb 24 anys segueix cremant etapes, fent seu un discurs optimista que l'allunya de la manca d'estabilitat dels seus primers anys. L'últim any natural, ha guanyat 51 partits, per només 18 derrotes, i s'ha enfilat al top ten del tenis mundial, convertint-se tot just en la cinquena jugadora estatal en arribar al Top-10 mundial, després d’Arantxa Sánchez-Vicario, Conchita Martínez, Carla Suárez i Garbiñe Muguruza. Sánchez-Vicario i Muguruza van arribar al número 1, mentre que Martínez va ser segona. Ara, Badosa s’enfilarà fins la cinquena posició, superant la millor posició aconseguida mai per Carla Súarez, qui va ser sisena el 2016. "La gira australiana ha sigut molt positiva després de sumar un títol al torneig de Sydney. He tirat endavant partits complicats. Començo l'any com a top ten. El meu nivell està pujant i vull consolidar-me entre les millors", ha explicat. De fet, Badosa acaba de superar al rànquing mundial Garbiñe Muguruza, després de la derrota de la jugadora hispanoveneçolana a la segona ronda. Badosa torna de Melbourne sabent que s'enfilarà fins al número 5 del tenis mundial, però amb l'espina de no aconseguir rendir encara als quatre torneigs grans. El seu millor resultat fins ara són uns quarts de final a Roland Garros. "Ara toca descansar i després ens tornarem a entrenar per preparar els tornejos següents de Dubai, Doha, l'Indian Wells i Miami", ha afegit Badosa.

Qui segueix sense rival, per cert, és l'australiana Ashleigh Barty, que ha arribat als quarts de final sense perdre ni un set al superar Amanda Anisimova (6-4 i 6-3). La número 1 mundial aspira a ser la primera jugadora local a guanyar a Melbourne en més de 40 anys. Ara jugarà contra la nord-americana Jessica Pegula als quarts de final. Barty, la gran esperança d'un tenis australià que no ha vist cap home o cap dona guanyar a la pista Rod Laver en dècades, destaca també pel seu discurs en favor dels aborígens.

Nadal ja és als quarts de final

Al quadre masculí, Nadal segueix ferm, perseguint el somni de ser el primer jugador a guanyar 21 torneigs del Grand Slam. Nadal, que ha guanyat un sol cop a Melbourne, ha superat el francès Adrian Mannarino en tres sets (7-6, 6-2, 6-2), en un primer set que serà recordat pel tie-break, ja que ha durat 28 minuts, i ha acabat a favor del jugador de Manacor per 16-14. Nadal s'enfrontarà als quarts de final al canadenc Denis Shapovalov, que s'ha desfet de l'alemany Alexander Zverev en tres sets (6-3, 7-6 i 6-3). L'eliminació del número 3 mundial consolida Nadal com un dels favorits juntament amb el rus Daniïl Medvédev, vigent subcampió.

stats