FUTBOL AMERICÀ
Esports 19/01/2015

Els Patriots i els Seahawks fan bons els pronòstics i jugaran la Super Bowl

La 49a edició de la Super Bowl se celebrarà l'1 de febrer al University of Phoenix Stadium, a Glendale (Arizona)

Efe
2 min
Els Seattle Seahawks jugaran la 49a Super Bowl / TOM PENNINGTON / GETTY IMAGES

HoustonS'han tornat a fer bons els pronòstics. Els Patriots de Nova Anglaterra i els Seahawks de Seattle s'han proclamat campions en les seves respectives Conferències de l'Americana (AFC) i Nacional (NFC) i disputaran la Super Bowl, tot i que el camí per aconseguir-ho ha estat molt diferent, amb els Patriots imparables i els Seahawks plens de suspens i dramatisme fins a l'últim segon.

Els Patriots, amb el seu mariscal de camp estel·lar Tom Brady i un atac terrestre demolidor, liderat per LeGarrette Blount, van atropellar 45-7 –segona anotació més alta en una final– els Colts d'Indianapolis i han aconseguit el seu vuitè títol de l'AFC, mentre que els Seahawks han hagut de protagonitzar una remuntada històrica després de superar un desavantatge de 12 punts (7-19) amb menys de cinc minuts per jugar-se i han guanyat, a la pròrroga, 28-22 als Packers de Green Bay. El triomf els ha permès revalidar el títol de campions i disputar per segon any consecutiu la Super Bowl, la seva 49a edició, que es jugarà el proper 1 de febrer al University of Phoenix Stadium, a Glendale (Arizona).

Irònicament, els Seahawks, amb l'entrenador en cap Pete Carroll, que el 2000 va ser substituït en l'equip de Nova Anglaterra per Bill Belichick, buscaran revalidar el títol de la Super Bowl, cosa que no s'aconsegueix des de la temporada del 2004, quan ho van aconseguir els Patriots. Brady i Bellichick es mantenen al capdavant dels Patriots i seran a la Super Bowl per sisena vegada en la seva carrera, a la recerca d'aconseguir el quart títol, el primer des de la temporada del 2004, quan es van imposar per 24-21 als Eagles de Filadèlfia, a l'Alltel Stadium de Jacksonville (Florida).

Al marge del que passi a la gran final, que paralitzarà tot el país en l'espectacle esportiu més important de l'any als Estats Units, el que sí que ha quedat clar en les finals de conferència és que a l'edició 49a de la Super Bowl arriben els dos millors equips que hi ha actualment a la NFL.

stats