Esports 03/11/2021

Els paranys amenacen el benestar del Girona

L’equip de Míchel afronta la visita del cuer, l’Alcorcón, amb baixes importants

Jordi Bofill
2 min
Aleix Garcia, jugador del Girona

GIRONAGairebé tot convidaria a creure que el Girona està davant d’un partit assequible. L’adversari, l’Alcorcón, és l'últim classificat del campionat. L’estat d’ànim dels gironins, després d’encadenar set dels últims nou punts en joc, ha millorat prou per sentir-se segur. Fins i tot el futbol és òptim, en sintonia amb el llenguatge que Míchel practica. L’efecte Montilivi s’ha d’acabar notant, encara que en aquest inici de curs no hagi sigut gaire productiu. A primer cop d’ull, doncs, el duel (19 hores, Movistar LaLiga) no hauria de presentar gran dificultat. Miratges.

Per començar, els partits senzills que pugui tenir el Girona són el més semblant a un augment de sou. És a dir, que es viuen poques vegades. Míchel s’haurà de reinventar, perquè el triomf a Fuenlabrada ha deixat cicatrius: Borja García i Sarmiento s’estaran un parell de mesos lesionats i s’afegeixen a Pol Lozano i Ureña. Jairo, sancionat, tampoc hi serà; com Ortolà i Samu Saiz, als quals els han posat dos partits per les protestes i la picabaralla. Tots dos, a més, han d'assumir una multa del vestidor. El tècnic blanc-i-vermell, però, s’ho agafa amb bona filosofia. “Esperem que això no ens afecti, perquè tenim prou futbolistes per suplir certes mancances, com les que patirem al mig del camp. Serà tot un repte”. Per als partits següents, contra el Tenerife i el Cartagena, no tindrà Arnau, convocat amb la selecció espanyola sub-19. Però ja hi arribarem.

Un ventall de possibilitats

D’alternatives, n’hi ha. Al carril esquerre, en comptes de Jairo, Míchel rumia fer-hi jugar Juncà, Valery, Calavera o directament el mateix Arnau, amb la qual cosa algú hauria d’anar a parar al carril dret. En la zona de mitjapuntes, pilar i primer manament del tècnic, tornarà Baena, absents Borja i Samu, i a partir d’aquí s’obre un món nou: o avançar moltíssim Aleix Garcia i formar un doble pivot (Kebe-Terrats), obrir el camp i substituir el 3-5-2 pel 4-3-3 (Pablo Moreno i fora un central) o anar per feina i situar junts Stuani i Bustos.

El Girona té l’oportunitat de sumar dues victòries seguides per primer cop a la Lliga. “M’agrada el que veig, desprenem alegria ofensiva. Si mantenim la dinàmica, podem fer una gran temporada", diu Míchel. L’Alcorcón arriba amb entrenador nou (Fran Fernández, el tercer del curs), un fet que encara aporta més misteri a un partit en què els gironins tenen prohibit confiar-se.  

stats