Futbol

Overmars enviava fotos del seu penis a treballadores de l'Ajax

Surten a la llum nous detalls del cas d'assetjament, que pot tenir conseqüències penals

2 min
Marc Overmars

BarcelonaEl cas d'assetjament de Marc Overmars està sent més greu del que s'havia comentat. Els "missatges inapropiats" que va anunciar l'Ajax no eren només textos pujats de to, sinó que també anaven acompanyats de fotografies del seu penis. Així ho assegura el diari d'Amsterdam Het Parool. D'aquesta manera, el cas es complica encara més i pot arribar a tenir conseqüències penals per a l'exdirector esportiu de l'Ajax.

De moment no s'ha presentat cap denúncia contra Overmars, segons informen els mitjans neerlandesos. Ara bé, la Federació de Futbol dels Països Baixos (KNVB) ha animat les víctimes a presentar denúncies, "per més difícil que els pugui resultar". L'ens qualifica els casos de "lamentables" i recorda que les denúncies es poden fer també de manera anònima, a la KNVB o al Centre per a l'Esport Segur, segons informa a través d'un comunicat.

Qui no ha presentat cap denúncia és l'Ajax, el club on treballava. El club considera que ja ha complert fent fora del seu càrrec Overmars i donant suport a totes les treballadores que es van veure afectades pel cas. A més, tenen en compte que l'exdirector esportiu va reconèixer els fets: "Estic avergonyit, no m'havia adonat que havia creuat els límits, i quan en vaig ser conscient ja era tard", va declarar.

Un assetjament que es va prolongar en el temps

El cas va començar uns mesos enrere, quan l'Ajax va rebre les primeres crítiques de treballadores del club, relacionades amb missatges o insinuacions que els feia Overmars. Unes queixes que es van emmarcar en un moment en què als Països Baixos s'havia experimentat un augment de les denúncies de treballadores per casos similars, en múltiples empreses del país. Lluny de ser fets puntuals, i segons el que va explicar el club a través d'un comunicat, les denúncies relacionades amb Overmars es van anar prolongant en el temps. Així, la setmana passada el directiu i president de la comissió de supervisió de l'Ajax, Leen Meijaard, va reunir-se amb Overmars. En la reunió també hi havia Edwin van der Saar, exporter i actual CEO del club. Van posar l'informe sobre la taula i van demanar explicacions al que, encara, era director esportiu. "Aquesta situació és dramàtica per a tots els involucrats. És devastador per a les dones que han hagut de patir aquest comportament. Quan ens en vam assabentar vam actuar immediatament i vam prendre les decisions que vam considerar més oportunes i escaients. Tot ho vam consultar amb el nostre CEO i amb l'assistència d'un expert extern", assegurava Meijaard en el comunicat de l'Ajax.

Overmars havia renovat com a director esportiu de l'Ajax fa només dos mesos fins al 30 de juny del 2026, cosa que tancava qualsevol opció de canviar d'aires. De fet, la seva figura professional s'havia seguit de ben a prop des del Camp Nou. Futbolista blaugrana entre el 2000 i el 2004, havia sonat com a possible candidat per ocupar la cadira de director esportiu blaugrana. Ja se l'havia sondejat en el passat, i el seu nom estava sobre la taula de cara a un futur no gaire llunyà. Ara, però, arran d'aquest cas sembla molt improbable –gairebé impossible– que algun dia treballi als despatxos del Barça. Des del club han negat converses amb Overmars en aquest sentit, però les fonts consultades sí que han confirmat que era un candidat "que agradava bastant". Però, un cop coneguts els fets, "se li han tancat les portes".

stats