GIRONA FC
Esports 27/09/2019

Osca-Girona, un partit de Primera que es juga a Segona

Juan Carlos Unzué no pot disposar de Pablo Maffeo però recupera Borja García i Juanpe

Jordi Bofill
3 min
Els jugadors del Girona, a Montilivi

GironaLa dinàmica del Girona lluny de Montilivi és desastrosa, perquè a Segona ha encadenat tres derrotes consecutives contra l'Albacete (1-0), el Cadis (2-0) i l'Almeria (3-1). En total, però, fa més de mig any que no guanya a domicili. Contra l'Osca (18 hores, #Vamos) tindrà una nova oportunitat. "La millor medicina per tenir un bon estat d'ànim son les victòries, tenim la il·lusió i l'ambició d'anar a Osca i guanyar a tot un rival directe. La setmana ha estat bona, perquè venim de guanyar. Però tindrem al davant un equip que ens exigirà una gran versió i haurem de treballar fort", ha dit Juan Carlos Unzué, que recupera Juanpe, Borja García i Calavera, que ocupa el lloc a la llista de convocats de Pablo Maffeo, lesionat a l'adductor de la cama esquerra en el partit amb el Las Palmas i que s'haurà d'estar un mínim de dues setmanes sense jugar.

El navarrès segurament mantindrà la línia de quatre al darrere, amb els dubtes de qui serà l'escollit al lateral dret (Calavera, Aday o Ramalho), si això afectarà el lateral esquerre (Aday o Mojica), qui jugarà a l'eix defensiu (Juanpe, Alcalá o Ramalho) i qui s'encarregarà de marcar les diferències al mig del camp (Samu Saiz, Borja García o tots dos). La setmana que ve també hi haurà Lliga entre setmana. "Entre el partit de dissabte, amb l'Osca, i el del dijous, amb el Deportivo, no hi haurà gaires canvis. Les rotacions seran més per al diumenge que ve contra el Racing, perquè tindrem menys temps de recuperació". Unzué ha reconegut que Cristhian Stuani arrossega molèsties. "És un futbolista que es cuida molt, i sempre vol competir. Fins ara ha anat bé fent-ho així i esperem que no vagi a més". Si el Girona guanya, superarà l'Osca en la classificació.

Montilivi exigeix

Els xiulets a Granell encara porten cua. "Em va sorprendre, perquè entenc que és un futbolista de la casa i si algú pot ensenyar la identitat d'aquest equip, és ell. Se li ha de reconèixer l'esforç, perquè ha decidit quedar-se amb la seva gent. Però l'Àlex sap que estem exposats a això, i estic segur que al llarg de la seva trajectòria s'ha aixecat de moments molt més complicats". És fruit de la falta de paciència, després de tot el que es va viure l'any passat? "Podria ser, però això és incontrolable. La meva feina és exigir el màxim als meus futbolistes, i estem en un procés que requereix temps. I el futbol no et dona temps, s'ha de guanyar cada dia", ha admès Unzué. Montilivi està sent més exigent que mai. "No crec que ens falti intensitat o hàgim de ser més agressius. Què és, ser intens? Només un tema d'actitud? O també té a veure amb la valentia? Evidentment que hi ha jugades en què cal corregir errors, però en línies generals estem a un bon nivell".

L'Osca-Girona, que l'any passat es va jugar a Primera, és un dels partits de Segona que valen més dels tres punts en joc. "Els dos equips vivim una situació bastant similar, perquè ens estem intentant estabilitzar. Crec que no tindrà res a veure amb els altres partits que hem jugat, perquè uns i altres voldrem tenir la pilota i robar-la quan no la tinguem. Tinc clar que demà la pilota ha de ser nostra, per minimitzar els seus arguments", ha expressat, sense voler-se desviar de la línia marcada a la pretemporada. "Volem ser dominadors de moltes coses, perquè això ens permetrà desenvolupar millor cadascuna de les característiques que estem treballant en el moment que ho necessitem més". L'intercanvi de cops podria entrar a escena. "És veritat que en aquesta mena de partits ens hi sentim còmodes, però això exigeix que estiguem tots molts junts i tinguem clar què s'ha de fer", ha comentat l'entrenador blanc-i-vermell abans de parlar de les dificultats que s'està trobant per generar joc. "Normalment els rivals ens estan entregant la pilota i a partir d'aquí ens hem d'espavilar. Atacar 11 homes ben organitzats no és fàcil, i aquesta categoria n'és un exemple", ha acabar dient Juan Carlos Unzué.

stats