PRIMERA DIVISIÓ
Esports 01/09/2022

Oriol Romeu: la peça que el Girona desitja ja ha arribat

El conjunt gironí anuncia l'arribada del migcampista català

2 min
Oriol Romeu, durant la seva etapa al Southampton

GIRONA"Són molts anys, però la il·lusió no es perd. Físicament, em trobo molt bé, amb ganes de continuar donant guerra". Són paraules d'Oriol Romeu, que té un acord amb el Girona fins al 2025 i hauria de posar fi a set temporades seguides a la Premier per tornar a Catalunya, allà on tot va començar. El club català ha hagut de negociar durament amb el Southampton -les xifres no han transcendit- i el futbolista s'ha rebaixat el salari perquè tot acabi bé i el traspàs es pugui fer oficial avui. Segons The Athletic, el City ha estat clau en l'operació, ja que dos dels seus futbolistes sub-23, Edozie i Larios, canvien Manchester per Southampton. Això obriria del tot la porta a Romeu, la peça que Míchel desitjava, però que s'està fent esperar.

El migcampista no és un jugador qualsevol. Criat al planter blaugrana, té un currículum molt llaminer que ajudarà el Girona en la seva tercera aventura a Primera, que ha començat amb un botí de tres punts de nou possibles. Va haver d'emigrar davant la falta de minuts en el considerat millor Barça de la història. L'èxit de La Masia va provocar un col·lapse de talent. Era complicat fer-se un nom entre Busquets, Xavi, Iniesta, Cesc, Keita, Mascherano o Thiago. Se'l va fer a Anglaterra, on va aixecar una Champions amb el Chelsea. Va tornar a Espanya per jugar al València, va passar per Alemanya per unir-se a l'Stuttgart, i la nostàlgia el va fer tornar a la Premier, on és considerat una llegenda al Southampton. Allà li quedava un any de contracte, així que la trucada del Girona no va poder arribar en un moment més oportú. Ha tingut clar el "Sí, vull".

Romeu s'ha enriquit amb el pas del temps: el seu pas per les principals lligues del món l'ha ajudat a dominar uns conceptes que a partir d'ara vol posar en pràctica a Montilivi. "On més a gust em sento és en tasques defensives. No em desagrada tenir la pilota, però m'he hagut de guanyar la vida fent servir el cos en les disputes. Em vaig criar practicant el joc de possessió i em vaig adaptar cap a un futbol on es tractava de recuperar moltes pilotes en camp contrari", es defineix. Al Girona, a priori, seria titularíssim al mig del camp, on Míchel necessita el seu ofici i experiència. 

Gazzaniga, a prop d'ocupar la porteria

El club no es reforçarà amb Pere Pons, d'un perfil diferent i amb qui hi va haver converses sense entesa. Lliure després d'acabar el seu contracte amb l'Alabès, tenia el component addicional de ser una persona formada a la casa, però ha acabat a l'AEK Larnaca de Xipre. A qui sí que vol el Girona és un porter, una obligació: Paulo Gazzaniga, del Fulham, és el principal candidat. A la llista també hi ha Agustín Rossi, del Boca Juniors i que fitxaria gràcies al City Group.

stats