Barça
Esports 07/09/2022

Oportunitats i inconvenients de la inesperada marxa de Pjanic

Davant la falta de minuts, el bosnià se'n val al futbol àrab per jugar al Sharjah Sports Club

2 min
Pjanic pugna per una pilota amb Busquets durant un entrenament

BarcelonaMiralem Pjanic ja no es va entrenar ahir amb l’equip i ha acceptat una suculenta proposta econòmica per fitxar pel Sharjah Sports Club de la Primera Divisió dels Emirats Àrabs Units, el mateix equip on juga, per exemple, el valencià Paco Alcàcer. Malgrat que el mercat de fitxatges europeu es va acabar l’1 de setembre, en aquesta lliga la finestra per fer incorporacions segueix oberta. De fet, el Barça ja va aplicar aquesta fórmula l’estiu passat, cedint-lo al Besiktas turc.

Però si bé el migcampista bosnià va ser condemnat a l’ostracisme per Ronald Koeman, a Xavi Hernández sí que l’havia convençut per quedar-se a la plantilla. “Pjanic ha decidit marxar per tenir més minuts. Ha estat un gran professional, crec que aquí hauria tingut les seves oportunitats, però cadascú tria el seu camí”, va valorar ahir el tècnic blaugrana. La realitat, però, és que en les primeres quatre jornades de Lliga Pjanic no ha jugat cap minut. Ni tan sols en la segona jornada del campionat, quan Xavi va modificar el sistema a Anoeta davant la baixa per sanció de Sergio Busquets, i Frenkie de Jong va passar per davant de l’ex del Juventus. 

Amb la seva marxa, la plantilla es queda sense un futbolista de qui el cos tècnic valorava la “capacitat per entendre bé el joc de posició”. És a dir, la seva habilitat per posicionar-se i “ajudar en la circulació de la pilota” en contextos en què el Barça serà dominador, un dogma del model de joc que tan bé va plasmar Xavi com a jugador i que ara vol traslladar al seu equip des de la banqueta. 

Els beneficis del seu comiat

Però, per contra, l’estalvi salarial que suposarà desfer-se de Pjanic –el Barça li ha atorgat la carta de llibertat després que el bosnià hagi perdonat els dos anys de contracte que li quedaven– permetrà resoldre la renovació de Gavi i de Ronald Araujo, que, tal com va avançar l’ARA, segueix jugant a ulls de la Lliga amb el seu contracte vell, el que tenia com a jugador del filial blaugrana i que expira al final d’aquesta temporada. A més, renovar Gavi, que té els termes acordats amb el club, és una necessitat imperiosa davant l’interès que tenen per fitxar-lo colossos de la Premier League com el Liverpool i el Bayern Munic alemany.

A més, en una temporada atípica perquè serà interrompuda pel Mundial de Qatar entre el novembre i el desembre, la marxa del bosnià també suposa que Pablo Torre tingui més escletxes per treure el cap amb el primer equip. A més, Xavi tampoc descarta que, si és necessari, fins i tot Sergi Roberto pugui tornar al mig del camp per disputar alguns minuts.

stats