Ascens 2a A
Esports 31/05/2014

La segona oportunitat per al Llagostera, el segon pas per a Hospitalet, Lleida i Nàstic

Quatre equips catalans disputen el partit d'anada de la segona eliminatòria per pujar a la Segona Divisió A

Ara
3 min

BarcelonaEls quatre equips catalans que es van classificar per al 'play-off' d'ascens a la Segona Divisió A juguen aquest diumenge el partit d'anada de la segona eliminatòria. Serà la segona oportunitat per al Llagostera, que va perdre l'eliminatòria dels campions contra el Racing de Santander (d'haver guanyat hauria pujat directament), mentre que per a L'Hospitalet, el Lleida i el Nàstic serà el segon pas per poder jugar la temporada vinent a la Divisió de Plata.

Lleida Esportiu - Leganés (18 h)

L'equip de la Terra Ferma ha accedit a la segona ronda després de remuntar contra el Toledo en el partit de tornada, disputat al Camp d'Esports. Els catalans havien empatat sense gols a l'anada però els visitants van avançar-se i van deixar l'equip lleidatà contra les cordes. Precisament, aquesta vegada l'equip té clar que no només ha d'aconseguir guanyar, sinó que també ha d'intentar deixar la porteria a zero.

Ara fa un any, Lleida i Leganés ja es van veure les cares al 'play-off' i el triomf va ser per als catalans. Aquest cop confien en poder repetir i comptar amb l'ajuda del Camp d'Esports (que la setmana passada va acollir 12.000 espectadors) per deixar el màxim d'encarrilada l'eliminatòria.

Avilés - Llagostera (18.45 h)

Ara fa una setmana, al Sardinero, el Llagostera va quedar-se a només tres minuts de la glòria. Els gironins empataven a zero contra el Racing (el partit hagués anat a la pròrroga) però un autogol de Marc Sallarès a la sortida d'un córner, en una acció desgraciada i desesperant, va donar l'ascens als càntabres i va obligar l'equip català a seguir suant per pujar de categoria.

La part positiva, però, és que malgrat perdre l'eliminatòria dels campions el Llagostera encara disposa d'una segona oportunitat, i passa per derrotar l'Avilés, en una eliminatòria que comença al camp del club asturià. Això sí, no serà fàcil superar el cop anímic que va significar perdre aquell partit i d'aquella manera.

Nàstic - Sestao River (19 h)

El Nàstic va superar la primera ronda de la fase d'ascens sense massa complicacions, amb un 2-0 a l'anada i aguantant el resultat sense més problemes al camp del Racing de Ferrol. Aquest cop, però, les coses seran força més complicades per als tarragonins, principalment perquè juguen contra un dels campions de grup que no va poder superar l'eliminatòria dels campions.

El conjunt grana rep la visita del Sestao River, un equip basc que ha destacat en aquesta Segona Divisió B per ser molt contundent fora de casa. Tant és així que no perd lluny del seu estadi des del desembre. Per això, l'equip català necessitarà sortir el màxim de concentrat possible per obtenir un bon resultat a casa i poder encarar la tornada amb garanties.

La Hoya Lorca - L'Hospitalet (19.30 h)

El pòquer de catalans classificats per a la segona ronda el va completar l'Hospitalet, gràcies a una remuntada miraculosa contra el Cadis a la Feixa Llarga. L'èpica d'aquell partit ha de servir per jugar amb la màxima intensitat l'anada contra La Hoya Lorca, en un estadi que disposa de gespa natural.

La solidesa defensiva dels murcians, que tan sols han encaixat 22 gols a la fase regular, és la principal arma de La Hoya Lorca, que buscarà mantenir la porteria a zero al seu camp per encarar la tornada amb garanties. Tot el contrari de l'Hospitalet, que té la lliçó apresa i sap que no pot fer cap concessió perquè la moneda no sempre caurà del costat de la cara.

stats