Esports 25/07/2021

Nova tragèdia al motociclisme: mor el jove talent Hugo Millán a MotorLand

El pilot de 14 anys no ha aconseguit sobreposar-se a un accident durant la cursa

2 min
Hugo Millan dins del box

BarcelonaEl món del motor torna a estar de dol arran de la pèrdua d'una de les seves joves promeses. Hugo Millán, pilot de 14 anys de l'equip Cuna de Campeones, ha perdut la vida aquest diumenge després de ser envestit per un altre corredor durant la primera cursa de l'HETC al circuit de MotorLand Aragó, on es disputava la cinquena ronda del FIM CEV Repsol.

Al principi de la cursa, el jove pilot s'ha vist involucrat en un accident múltiple que li ha fet perdre el control de la moto. Després de caure a terra, Millán s'ha refet de manera àgil i s'ha pogut aixecar i caminar per sortir del traçat. Però mentre deixava l'asfalt, la moto del polonès Milan Leon Pawelec hi ha xocat per darrere. Instants després de l'impacte, la direcció de cursa ha fet onejar la bandera vermella i els serveis mèdics han entrat a correcuita al traçat. Al mateix revolt número cinc del circuit aragonès s'han produït les primeres assistències al pilot andalús, però veient les greus lesions que tenia ha estat traslladat a l'hospital. L'han evacuat amb helicòpter fins al centre Miguel Servet de Saragossa, on hores més tard ha perdut la vida a causa de les lesions.

Millán era un dels pilots més destacats de la seva categoria i estava cridat a fer el salt al Mundial a mitjà termini. Arribava a MotorLand en ratxa. Acumulava quatre podis seguits a les proves precedents (Estoril, València en dues ocasions i Montmeló) i en volia sumar un més a Alcanyís. "Sempre et recordarem pel teu somriure, el teu gran cor i la teva professionalitat", li va dedicar l'equip Cuna de Campeones en un comunicat. Millán anava a totes les curses acompanyat dels seus pares i del seu germà gran.

El record de Dupasquier

Un cop la fatídica notícia s'ha fet oficial, les curses de la jornada a MotorLand s'han suspès, a diferència del que va passar quan el pilot de Moto 3 Jason Dupasquier va perdre la vida en un accident similar al GP d'Itàlia. Pilots de totes les categories, els equips i l'organització s'han mostrat colpits per la notícia a les xarxes socials. Aquesta temporada el món del motocislime està vivint reiteradament la part més dura i complicada d'aquest esport. Tots els pilots són conscients del perill que corren quan pugen a la moto, però veure com un noi de només 14 anys perd la vida en un accident en plena cursa fa que la por aflori. La mort de Millán és la segona d'enguany sobre l'asfalt en una competició oficial i torna a posar de manifest el debat sobre la seguretat i la perillositat d'una especialitat marcada pel risc.

stats