Futbol
Esports 07/09/2021

Nou capítol de la guerra entre la Lliga i la Federació per l'ajornament del Sevilla-Barça

El CSD dona la raó a Tebas i, si no hi ha rectificació, el partit no es jugarà a l'espera d'una nova data

2 min
Javier Tebas durant l’assemblea d’ahir de la Lliga.

BarcelonaEl partit entre el Sevilla i el Barça corresponent a la quarta jornada de la Lliga i que s’havia de disputar dissabte al Sánchez-Pizjuán ha quedat ajornat. Així ho ha estipulat el Consell Superior d’Esports (CSD), que ha decidit concedir la cautelar sol·licitada pel president de la Lliga, Javier Tebas. En un comunicat, el CSD destaca que la resolució és definitiva. 

També s’ha ajornat el partit entre el Vila-real i l’Alabès. El motiu: l’absència dels jugadors internacionals dels països sud-americans que juguen a la Lliga i que no arribarien a temps (o amb molt poc marge de descans) per disputar els compromisos de la quarta jornada perquè estan amb les seves seleccions jugant partits de classificació per al Mundial de Qatar. Tant la Lliga com el Sevilla, que s’hauria quedat sense els argentins Papu Gómez, Acuña i Montiel, havien insistit en l’ajornament, al considerar que la competició quedava desvirtuada. El Barça no hauria pogut comptar amb Araujo. 

La Federació Espanyola de Futbol (RFEF), però, no accepta la decisió i espera que el CSD rectifiqui abans de dijous. L’ens presidit per Luis Rubiales destaca en un comunicat que té “el suport de la UEFA i la FIFA” i ha anunciat que no sol·licitarà una “mesura cautelaríssima”, però sí que “acudirà als jutjats per litigar sobre el fons amb la finalitat d’obtenir una decisió final que impedeixi aquests tipus de resolucions en el futur”. La RFEF enviarà aquest dimarts les seves al·legacions al CSD, titllant l’ens governamental d’haver pres una “gravíssima resolució”. 

Dificultats per trobar una nova data

Malgrat la insistència de la RFEF, difícilment hi haurà un nou canvi de parer i, per tant, el Barça tornarà a la competició contra el Bayern, que visita el Camp Nou el 14 de setembre. El mal de cap serà ara trobar una nova data en la qual ubicar el partit amb el Sevilla. Després de les pròximes aturades per seleccions, dues dates possibles podrien ser el 13-14 d’octubre o el 17-18 de novembre.

stats