PRIMERA DIVISIÓ

Un penal claríssim no xiulat confon el Girona

De Burgos Bengoetxea i el VAR influeixen en el desenllaç favorable a l'Atlètic obviant una falta de Reinildo a Savinho

2 min
Correa, celebrant el seu gol davant la impotència dels jugadors del Girona

GIRONAL'empipada de Míchel al límit del descans ha estat més que justificada. En el temps afegit de la primera part, amb 1-1 al marcador, una diagonal de Savinho ha estat caçada dins de l'àrea per Reinildo. Només a coces han pogut aturar el brasiler els jugadors de l'Atlètic, que han viscut sota una impunitat absoluta. De Burgos Bengoetxea, però, ha dit que res de penal. El VAR, no fos cas, tampoc s'ha pronunciat. Tant l'un com l'altre han influït en el desenllaç, perquè a la jugada següent, mentre tot el Girona encara protestava, la defensa s'ha adormit i Correa ha marcat el segon. El partit ja no ha sigut el mateix i l'Atlètic s'ha endut el triomf (3-1).

Fins i tot Juanfran no s'ha amagat de dir la veritat als micròfons de DAZN: "Prefereixo que no el xiuli, com a matalasser que soc, però és penal". El Girona, que ha sortit amb una energia descomunal, s'ha avançat ben aviat en el marcador gràcies a una acció coral, iniciada per Savinho, continuada per Yangel Herrera i Yan Couto i finalitzada per Dovbyk. Ha estat l'inici somiat per a un equip que continua tercer però que marxa del Cívitas veient reduït el seu avantatge a la classificació respecte a l'Atlètic: tenia set punts de marge i ara en té quatre.

Era el dia per confirmar la classificació matemàtica del Girona a Europa, però això, que arribarà, haurà d'esperar una miqueta més. El que ha passat és que el vestidor ha acabat enrabiat i, també, condemnat pels seus propis errors. L'equip no ha sabut sentenciar quan guanyava –perquè quan ha superat la primera línia de pressió ha gaudit de metres suficients per generar ocasions de perill–, ha gestionat força malament les superioritats i ha deixat que l'Atlètic remuntés amb tres badades defensives que es repeteixen d'altres jornades i que hauria de vigilar més.

Miguel, superada la mitja hora, ha comès un penal innocent per mans, que ha transformat Griezmann. I en el 2-1 Blind ha cregut que Morata no lluitaria una pilota que semblava perduda perquè tenia un company a prop i estava en fora de joc. Però Morata, l'únic que se l'ha cregut, s'ha inventat una assistència deliciosa per a Correa. El Girona, tot i que no és excusa, estava fora de si, rumiant per què carai De Burgos Bengoetxea no havia assenyalat els onze metres per l'entrada de Reinildo a Savinho.

Cinquena derrota seguida a domicili

No hi ha hagut misteri en la segona part, perquè Griezmann ha aprofitat la tercera badada, en aquest cas un defectuós rebuig de Jhon Solís que ha deixat la pilota morta, per afusellar Gazzaniga. Hauria pogut donar emoció al partit Dovbyk, que amb els disset gols que acumula ja és pitxitxi en solitari de la Lliga, però, sol a l'àrea petita i amb Oblak superat, ha enviat la pilota fora. Només li ha faltat això, al Girona, per confirmar que aquest dissabte no era el seu dia.

De fet, fa cinc desplaçaments que el Girona no té el seu dia, perquè acumula cinc derrotes seguides lluny de Montilivi, la gran esperança per segellar un lloc a la Lliga de Campions en la pròxima temporada. Dissabte vinent toca el Cadis. Aquí sí que no es podrà fallar.

  • Atlètic: Oblak, Molina, Savic, Hermoso, Reinildo (Witsel, 46'), De Paul (Azpilicueta, 75'), Koke, Saúl (Morata, 41'), Riquelme (Lino, 68'), Griezmann (Llorente, 68') i Correa. Entrenador: Diego Pablo Simeone.
  • Girona: Gazzaniga, Eric Garcia, David López (Arnau, 65'), Blind, Miguel, Aleix Garcia, Jhon Solís (Pablo Torre, 57'), Yangel Herrera (Portu, 65'), Yan Couto, Savinho (Valery, 83') i Dovbyk (Stuani, 83'). Entrenador: Míchel Sánchez.
  • Gols: 0-1 Dovbyk (4'), 1-1 Griezmann, de penal (34'), 2-1 Correa (45+6') i 3-1 Griezmann (50').
  • Àrbitre: De Burgos Bengoetxea (Comitè Basc).
  • Targetes grogues: Saúl (25'), Simeone (29'), Yangel Herrera (32'), Correa (35'), Couto (70') i Llorente (90+2').
  • Targetes vermelles: Cap.
  • Estadi: Cívitas Metropolitano, 64.214 espectadors.
stats