Esports 13/08/2018

Nadal guanya a Toronto i s'uneix al club de Federer, Lendl i Connors

Només aquests quatre tennistes han arribat a la xifra de 80 títols durant la seva carrera professional

Efe
2 min
El tenista mallorquí va reafirmar ahir en pista dura el seu número 1

PalmaRafel Nadal, número u del món, va anorrear l'efecte Stefanos Tsitsipas i va amargar el vintè aniversari del tennista grec, sensació del Masters 1000 de Toronto. El mallorquí va conquistar per quarta vegada aquest títol, el 80è de la seva carrera, xifra només aconseguida abans pel suís Roger Federer i pels nord-americans Jimmy Connors i Ivan Lendl.

Nadal, que va guanyar per 6-2 i 7-6 (4) en una hora i 43 minuts, va frustrar les expectatives del jove hel·lè, impulsat fins a la seva segona final, després de Barcelona, primera d'un Masters 1000, després de deixar pel camí quatre 'top tingues': el sud-africà Kevin Anderson, l'austríac Dominic Thiem, el serbi Novak Djokovic i l'alemany Alexander Zverev, que no varen poder amb Tsitsipas.

Tsitsipas, que dissabte s'havia convertit en el jugador més jove de la història a guanyar quatre tennistes situats entre els deu primers del món en un sol torneig, no va trobar la manera de fer front a Nadal. Només va comptar amb opcions en el tram final del segon set, quan va semblar ressuscitar i va disposar, fins i tot, d'un punt de set que va malbaratar.

L'atenès no va saber esmenar un xoc que va tenir en contra des del principi. Tsitsipas va guanyar el primer joc però va perdre els cinc següents. Va anar a contracorrent i tampoc no tingué la temprança que es necessita per assumir la situació. Errors de joventut.

Lluny d'esmenar el panorama a la segona màniga, el grec va sofrir d'entrada un nou trencament que va desequilibrar la situació i va enlletgir encara més el seu panorama.

A Nadal, que ja havia superat el grec en la final del torneig Comte de Godó, l'únic precedent entre tots dos, li va bastar mantenir el servei. En l'única ocasió en la qual no ho va fer, en el desè joc de la segona màniga, va sofrir. Va haver de salvar un punt de set i recuperar el domini al desempat, que al final li va proporcionar la victòria.

L'espanyol, el primer jugador de la temporada a assegurar la seva presència en la Copa Masters de final d'any, va afegir el Masters 1000 de Toronto a la relació de trofeus guanyats aquest 2018: Roland Garros, els Masters 1000 de Roma i Montecarlo i el torneig de Barcelona. Toronto és el primer que aconsegueix aquest curs en una superfície dura.

Tsitsipas, que podia convertir-se en el jugador més jove a guanyar un esdeveniment d'aquesta categoria des que ho va fer Djokovic el 2017, es va diluir gradualment resignat davant un rival superior.

Nadal va sumar a Toronto el títol 80è de la seva carrera. Es va unir així a Jimmy Connors, Roger Federer i Ivan Lendl, els únics jugadors de l'era Open a aconseguir aquest nombre d'èxits. Va ser amb la quarta corona del Masters 1000 de Toronto, cosa que no havia aconseguit fins ara en un torneig sobre pista dura.

stats