Nadal no té pietat de Tsonga i arriba a vuitens

El manacorí iguala Borg amb 51 victòries a Wimbledon i ara jugarà contra João Souza

M.m.
Rafa Nadal va superar Tsonga en tres sets.

Barcelona“Ningú es vol enfrontar a un rival tan dur com Tsonga en tercera ronda, però avui ha sigut el meu dia”, deia somrient Rafa Nadal després de superar el tenista francès i arribar als vuitens de final de Wimbledon. El manacorí, amb un joc solvent, ràpid de cames i impecable en el servei, va guanyar per la via ràpida (6-2, 6-3 i 6-2, en una hora i quaranta minuts) i demà jugarà contra João Souza per accedir als quarts de final.

La victòria de Nadal va significar també el seu triomf número 51 en un partit de Wimbledon, xifra que li permet igualar el registre del suec Björn Borg. El rànquing el lidera el suís Roger Federer, amb 97. “Avui ho he fet tot bé -afegia Nadal-. En general, estic satisfet de com he jugat aquesta setmana. Em dona bones sensacions de cara a la segona part del torneig, però cal anar dia a dia”, deia amb prudència el dues vegades guanyador de Wimbledon (2008 i 2010).

A les bones sensacions del jugador de Manacor s’hi afegia la derrota de l’italià Fabio Fognini, potencial rival als quarts de final, per la qual cosa s’aplana encara més el camí cap a les semifinals, on podria trobar-se amb Roger Federer.

Triomf 350 de Federer

El torneig de Wimbledon arriba al dia de descans -el Middle Sunday- amb els favorits avançant ronda sense problemes. Tot plegat deixa un quadre final de luxe, en què també hi serà Roger Federer, que ahir no va fallar en el seu partit contra Lucas Pouille (7-5, 6-2 i 7-6), i ara jugarà els quarts de final contra l’italià Matteo Berrettini. A més, el jugador de Basilea va aconseguir el seu triomf número 350 en un partit de Grand Slam. L’altre gran favorit, el serbi Novak Djokovic, jugarà els vuitens de final contra el francès Ugo Humbert.