MUNDIAL DE RUGBI
Esports 16/09/2015

El grup C del Mundial de rugbi: L'hora dels campions 'All Blacks'

Argentina, després del seu triomf contra Sud-àfrica, clara favorita per fer-se amb la segona posició

Ferran Vital
3 min
Nova Zelanda, campiona del món el 2011

BarcelonaAl grup C hi trobem els totpoderosos All Blacks neozelandesos, els “pumas” argentins, i les dèbils seleccions de Tonga, Geòrgia i Namíbia. Dos favorits clar per seguir endavant contra els favorits del grup A i el grup B.

Un monòleg neozelandès. Així ha de ser l’evolució del grup C d’aquesta Copa del Món. Argentina tampoc hauria de patir gaire per aconseguir la segona plaça, mentre que Tonga i Geòrgia han de lluitar per la tercera plaça. Namíbia, per la seva banda, intentarà no sumar massa marcadors escandalosos en contra.

Nova Zelanda

Els “All Blacks” són els actuals campions del món. No només això: són el millor equip esportiu de la història, amb un percentatge de victòries molt superiors al de Ferrari, els Lakers o el Barça, per exemple.

Amb aquestes credencials, sembla que ningú pugui fer front als campions del món. I tot i així, aquest any han perdut un partit contra Austràlia, i això és notícia. És notícia per què Nova Zelanda ens té acostumats a no perdre mai. També és cert que històricament Nova Zelanda tampoc ha tingut massa sort als mundials (dos títols de set possibles, i tots dos conquerits com locals). Per tant, Nova Zelanda vol començar a arreglar aquesta irregularitat històrica conquerint el primer Mundial més enllà de les seves fronteres.

Per fer-ho, els “All Blacks” disposen dels millors jugadors del món en totes i cadascuna de les seves línies. De fet, Nova Zelanda podria jugar amb els suplents, i seguiria essent un conjunt perfectament capaç de guanyar la Copa del Món. Melalamu, Owen Franks, Whitelock, Dan Carter, Richie McCaw, Liam Messam, Ma’a Nonu, Sonny Bill Williams, Julian Savea... Nova Zelanda un equip que fa tremolar de por. Els grans favorits a emportar-se la copa Webb Ellis cap a casa.

Argentina

D’ençà que va entrar a competir anualment al Quatre Nacions de l’hemisferi sud (conegut com “Rugby Championship” per motius comercials), els “Pumas” argentins han millorat més, sis s’escau, el seu nivell.

Ningú dubta ja que els argentins passaran com segons de grup, i que molt probablement puguin arribar fins les semifinals. El gran objectiu dels argentins ha de ser igualar la magnífica tercera posició assolida l’any 2007. Per fer-ho, compten amb un conjunt dur, fiable i amb talent. Amb un patró de joc basat en el domini de l’oval a les fases estàtiques i no prendre masses riscos a les dinàmiques, Argentina intenta imposar-se al marcador mitjançant la força i empenta de la seva davantera.

Entre els seus jugadors cal destacar els jugadors d’origen català Marcelo Bosch i Belisario Agulla, que apunten a titulars del XV argentí. Acompanyant-los cal destacar els talentosos Lucas González Amorosino, Juan Martín Hernández i els eterns Leguizamón i Fernández-Lobbe. A més, el seleccionador Daniel Hourcade ha portat una sèrie de joves talents del rugbi argentí, que encara no han fet el salt al continent europeu, per acompanyar els veterans. Caldrà estar molt atents a la seva evolució, ja que podrien esdevenir la columna vertebral el conjunt argentí en molts pocs anys.

Tonga

Tonga va sorprendre a França a la fase de grups del passat Mundial. Amb tot, Tonga no ha de poder fer res contra els dos galls del seu grup, per bé que hauria de superar sense problemes els seus rivals menys poderosos, Geòrgia i Namíbia.

Geòrgia

Geòrgia és un conjunt molt poderós físicament, amb algunes de les seves figures jugant a la lliga francesa. Però malgrat la seva potència, Geòrgia pateix amb pilota, ja que no sap fer-la jugar amb criteri, i sense pilota, ja que en defensa sovint peca d’impuls i realitza massa cops de càstig en zones que els xutadors rivals no perdonen.

Namíbia

Per acabar, Namíbia és un equip poc potent, i que hauria de tancar la classificació sense cap punt, ja que no sembla prou rival per tongans i georgians.

stats