MOTOCICLISME
Esports 17/09/2013

El Campionat d'Espanya de Velocitat s'internacionalitza a partir de la temporada vinent

El CEV, d'on han sortit molts dels pilots del Mundial de MotoGP, passa a mans de la Federació Internacional de Motociclisme (FIM)

N.g.
1 min
Imatge d'una cursa del Campionat d'Espanya de Velocitat / CEV REPSOL

BarcelonaEl Campionat d'Espanya de Velocitat (CEV Repsol), campionat d'on han sortit molts dels pilots del Mundial de MotoGP, serà internacional a partir de la temporada vinent.

El CEV, que fins ara l'organitzava la Federació Espanyola de Motociclisme, passarà a mans de la Federació Internacional de Motociclisme (FIM) i, a més de les curses que es disputen ara per ara al territori estatal, també se celebraran curses a d'altres traçats europeus.

El CEV és el gran aparador per als pilots que intenten fer el salt al Mundial de MotoGP. De fet, els actuals líders de les tres categories del Campionat del Món –Marc Márquez a MotoGP, Scott Redding a Moto2 i Lluís Salom a Moto3– han passat per aquest campionat, tot i que pilots com Casey Stoner, Jorge Lorenzo i Dani Pedrosa també van fer el salt al Mundial després de competir al CEV.

El president de la FIM, Vito Ippolito, ha dit en un comunicat: "La millora del CEV suposa un moviment molt positiu que li proporcionarà una visibilitat estupenda a nivell mundial. Ha arribat l'hora de donar-li una empenta extra a aquest campionat i convertir-lo en una autèntica competició internacional". Carmelo Ezpeleta, conseller delegat de Dorna –l'empresa que té els drets del Mundial de MotoGP– ha assegurat que està "molt satisfet" per l'acord ja que creu que això significa que s'ha fet bé la feina fins ara. "Amb seguretat, continuarà alimentant amb bons pilots el Campionat del Món de MotoGP", ha conclòs.

stats