Futbol Català
Esports 21/04/2011

Les mones no es limiten a Barça i Espanyol

Diferents pastisseries de Catalunya ofereixen alternatives als equips de futbol més tradicionals amb una representació en xocolata del respectiu club local

àngel Garreta
2 min
La Mona de la Rapitenca

BarcelonaEls seguidors més fidels dels clubs modestos catalans acostumen a dir sempre que el futbol no s'acaba amb Barça i Espanyol. Una mostra d'això, diferent i singular, es troba quan arriba el dilluns de Pasqua, cloenda festiva de la Setmana Santa, enguany a finals d'abril i coincidint pel mig amb la diada de Sant Jordi. Alguns d'aquests aficionats es podran delectar amb les tradicionals mones amb l'escut i els colors de l'equip modest de la seva localitat o barri.

A Segona B, dos dels equips amb més socis són el Sabadell i el Sant Andreu. Els seguidors de l'equip arlequinat, actual líder de la categoria, podran gaudir el proper dilluns, si ho desitgen, d'una mona de xocolata blanca realitzada per la xocolateria Genescà Sabadell (Rambla de Sabadell, 152). Aquesta tradicional botiga, fundada l'any 1928, ha regalat una mona a cada membre de la plantilla del club. També ho podran fer els quadribarrats i per partida doble. Les mones del Sant Andreu, a tot color, es poden trobar a El Fornet de la Maquinista (dins el centre comercial La Maquinista) i al Forn del Passeig (Rambla Onze de Setembre, 43). Tots dos establiments vénen realitzant les mones del Sant Andreu des fa unes quantes temporades.

A Tercera tampoc faltarà una mona ben diferent, almenys a les taules dels seguidors de l'Europa i de l'equip revelació, la Muntanyesa. A Nou Barris, els aficionats de l'equip groc-i-negre poden trobar les seves postres a la Pastisseria Roquetes (Joaquim Valls, 84). El pastisser, el senyor Andrés Serrano, és a la vegada directiu del club. A la Vila de Gràcia, els socis i seguidors escapulats trobaran una rèplica en xocolata -negra o de xocolata amb llet- de l'escut de l'Europa, ja sigui en format de mona completa o l'escut com a peça individual. Estan disponibles per primer any a la pastisseria Dismon (Travessera de Gràcia, 218).

La tradició de cobrir de xocolata les postres més dolces de la Setmana Santa fa temps que la segueixen a Primera Catalana, concretament a Sant Carles de la Ràpita. La pastisseria La Devesa (Avinguda dels Esports) fa anys que elabora la mona de l'equip local amb força èxit de vendes. Fins dilluns, tots els aficionats del futbol català tenen temps per sorprendre els seus familiars amb una mona diferent i original amb l'escut i els colors del seu equip modest. Altres clubs modestos de diferents indrets de Catalunya i diverses categories també gaudeixen, en algunes de les pastisseries de la seva localitat, d'una mona de Pasqua exclusiva.

stats