Futbol

El món del futbol surt en suport de la portera Misa Rodríguez, vexada a les xarxes socials

Clubs, jugadors i esportistes diversos es bolquen contra el masclisme i surten al pas dels insults a la futbolista del Reial Madrid

2 min
Misa Rodríguez i Marco Asensio

BarcelonaEl masclisme és encara una xacra present dia a dia en la societat i en el món de l'esport. Tot i els avenços aconseguits en els últims anys, encara hi ha persones que s'encaparren a menystenir les dones que s'hi dediquen. L'últim exemple ha tingut com a víctima Misa Rodríguez, portera del Reial Madrid i internacional amb la selecció espanyola. Durant el partit dels quarts de final de la Champions de dimarts en què s'enfrontaven el Reial Madrid i el Liverpool, la portera blanca, després del 2-0 obra de Marco Asensio, va publicar a Twitter dues imatges –una d'Asensio i una d'ella mateixa– en què apareixien celebrant de la mateixa manera un gol, i va escriure: "La mateixa passió". Com a resposta al seu tuit, desenes d'usuaris –anònims i sota pseudònim– van insultar i vexar la jugadora madridista amb comentaris sexistes i d'índole sexual, fins que ella va acabar esborrant el tuit.

Les xarxes socials van començar a bullir amb la injustícia i Marco Asensio, així com molts clubs, jugadors, jugadores i esportistes, van imitar la publicació de Rodríguez per donar-li suport. "La mateixa passió! Que res ni ningú t'impedeixi dir el que penses", clama el tuit d'Asensio, amb fotografies de tots dos. Després d'ell, altres jugadors del Reial Madrid com Casemiro, Fede Valverde, Varane i Lucas Vázquez van penjar la mateixa foto amb la jugadora acompanyada de la mateixa frase: "La mateixa passió".

Lluís Cortés, entrenador del Barça femení, i el mateix club blaugrana es van sumar a la iniciativa amb una imatge de Mariona Caldentey, una de les jugadores estrella del conjunt català, i una de Leo Messi. Tots dos amb els dits índexs apuntant al cel. Com ells, desenes de jugadors i clubs han emulat el tuit de la portera blanca. Des de Sud-amèrica fins a Anglaterra, passant per la Federació Espanyola tant masculina com femenina i equips de Segona i Tercera Divisió, s'han unit a aquest moviment amb fotos dels seus equips masculins i femenins. Un dels últims a sumar-s'hi ha sigut Pau Gasol, que, amb una foto de la jugadora de bàsquet Laia Palau, ha volgut deixar clar que l'esport no hi entén de gèneres.

stats