Esports 31/10/2015

Els ‘millennials’ volen cotxes connectats i barats

2 min
Els joves mostren interès pels cotxes connectats.

Per encàrrec del fabricant de pneumàtics Goodyear, l’empresa ThinkYoung -el primer think tank orientat a la gent jove- ha fet una enquesta entre més de 2.500 universitaris de dotze països europeus -entre els quals, Espanya- per entendre les seves opinions en matèria de mobilitat, i saber quins creuen que són els reptes que cal abordar en aquesta matèria.

El perfil dels entrevistats correspon a l’anomenada generació Y: nascuts entre els 80 i el començament de la primera dècada del 2000. Són els coneguts com a millennials, que d’aquí deu anys representaran el 75% de la mà d’obra mundial. Els fabricants de vehicles estan amoïnats: entre les preferències dels joves d’avui, la compra d’un cotxe no és una prioritat. L’adquisició d’un smartphone, en canvi, lidera la llista de voluntats d’aquests consumidors que, per exemple, han deixat de comprar ciclomotors.

Un 69,7% dels joves entrevistats en aquest treball de camp consideren que la prioritat que han de tenir els cotxes en un futur és que han de ser econòmics, però també que han d’estar equipats amb les últimes tecnologies. Per a un 25,9% dels enquestats, el gran repte de la pròxima dècada serà el llançament d’un automòbil intel·ligent amb altíssims nivells de connectivitat. Un terç dels estudiants que van participar en l’estudi relacionen aquesta intel·ligència que atribueixen al cotxe amb la seguretat, i un 23% van especificar la necessitat que el cotxe es pugui comunicar amb altres vehicles per poder anticipar-se als canvis de decisions sobtats dels conductors, i poder reaccionar i adaptar-s’hi amb rapidesa.

La mostra també deixa clar l’interès dels joves per la conducció autònoma, però només fins a cert punt, ja que només el 20,4% van expressar la voluntat que el cotxe del futur fos completament independent i, en canvi, gairebé la meitat s’estimarien més un vehicle amb un nivell d’autonomia bàsic o mitjà.

Aquesta capacitat dels cotxes encara genera desconfiança entre el 55,7% dels entrevistats -que posen en dubte la fiabilitat d’aquest sistema- i, a més, fa que un 46,3% cregui que seran molt cars.

stats