Barça
Esports 10/05/2023

L'adeu de Busquets refreda encara més el retorn de Messi al Barça

El migcampista descarta seguir al Barça mentre la Lliga desmenteix que hagi validat el pla de viabilitat presentat pel club blaugrana i l'entorn de l'argentí assegura que encara no ha decidit el seu futur

4 min
Leo Messi, en un partit recent del PSG contra l'Angers

BarcelonaDilluns, Leo Messi va tornar a entrenar-se amb el París Saint-Germain després del seu vídeo de disculpa enmig d'un soroll eixordador arran de la informació, avançada pel periodista Marçal Lorente a El Chiringuito, que marxarà a jugar aquest estiu a l'Aràbia Saudita juntament amb el seu amic Sergio Busquets. Dimarts, France Presse engrandia la bola de l'aventura saudita citant fonts del Pròxim Orient que parlen d'un "contracte enorme" per a l'astre argentí, que seguiria les passes de Cristiano Ronaldo, actual estrella de l'Al-Nassr, a l'equip rival, l'Al-Hilal. Per dimecres se n'espera un altre capítol. I així fins que s'acabi aquest serial, que serà quan el davanter argentí posi la seva signatura al contracte del club on jugarà la temporada vinent. Mentrestant, Joan Laporta no tira la tovallola i encara veu possible el retorn del davanter al Barça. "És la seva guerra personal", admeten fonts del conjunt blaugrana a l'ARA.

Informacions contradictòries

Dilluns a la nit, el programa Onze assegurava que la Lliga ja havia validat el pla de viabilitat que va enviar el Barça i, per tant, que el club blaugrana ja tenia llum verda per al retorn de Leo Messi. La informació va generar sorpresa i malestar a la patronal, que la va desmentir categòricament a aquest diari: "És mentida". Les mateixes fonts insistien que la documentació que va presentar el Barça –que incloïa una retallada dràstica per a la temporada vinent i unes plusvàlues de 100 milions en vendes– està en estudi i que encara no hi ha un veredicte definitiu.

La sortida de Busquets refreda el retorn

En paral·lel, un dels jugadors que estava pendent del futur de Leo Messi és Sergio Busquets. El migcampista de Badia volia tornar a jugar al costat de l’argentí i hi havia condicionat la seva continuïtat al Barça. Finalment, Busquets no renovarà el contracte amb el club blaugrana, que expira aquest estiu. Això redueix notablement les possibilitats que Messi torni a ser culer.

La Lliga vol que torni Messi, però no a qualsevol preu

El president de la Lliga, Javier Tebas, assegurava la setmana passada que volia el retorn de Messi, pel que això suposa d’ingressos per a la competició. Però també deixava clar que no faria concessions en el control financer. El pla de viabilitat del Barça és ambiciós, ja que implica tornar a la regla 1:1, i està en estudi. Segons ha pogut saber aquest diari, l’únic input que han tingut a les oficines culers és que el pressupost és "coherent", no es podrà validar fins que hagin passat dues coses. La primera, que el Barça hagi començat a executar el pla de retallades –passar de les paraules als fets–. I la segona, que l’òrgan de validació hagi revisat amb lupa tots els conceptes, sobretot els relatius als nous ingressos, tenint en compte que el mercat d’estiu encara no ha començat i que el curs vinent està marcat per l’exili del club a Montjuïc.

Una batalla personal de Laporta

Fa dues setmanes, en la reunió que van mantenir Mateu Alemany i Ferran Oliver a Madrid amb dirigents de la Lliga, no es va parlar en cap moment de l’argentí. Tant el director de futbol com el tresorer van xerrar durant una hora i vint minuts del límit salarial i de les inscripcions de Pablo Gavi i Ronald Araujo, que són "urgents". "A Messi ni se’l va mencionar", asseguren des de la patronal. Però es dona el cas que la direcció esportiva treballa amb un ordre de prioritats diferents de les de Joan Laporta. Des del club no amaguen que el retorn de Messi és una qüestió d’orgull personal per al president, que encara se sent culpable del seu comiat, el 2021. Laporta està advertit de la proposta milionària que preparen a l’Aràbia Saudita i també sap les limitacions de tresoreria del Barça. De tota manera, està disposat a lluitar fins a l’últim minut per fer realitat el seu somni.

Messi encara no s’ha decidit

La informació publicada per France Press va rebre’s amb decepció al Camp Nou: "Els petrodòlars ho posen molt difícil", asseguren des de l’entorn del president. Tot i això, des de l’entorn de Leo Messi desmentien que ja hagués escollit destí: "Podem assegurar que no hi ha res amb ningú. Ni verbal, ni firmat, ni pactat. I no hi haurà res fins que s’acabi la temporada", deia el seu pare, Jorge, a través d’un comunicat a Instagram, on demanava "respecte" pel seu fill i garantia que no es rubricarà cap contracte, "com a mínim", fins que acabi la Ligue 1 francesa.

Comunicat de Jorge Messi sobre el futur de Leo Messi

Evitar una situació similar a la del 2021

Més enllà del que diu el seu pare, l’entorn de Messi admet que al jugador el sedueix la possibilitat de tornar a Barcelona. Ara bé, "en cap cas" vol que es repeteixi una situació a la del 2021, en què a l’agost encara no s’havia tancat el seu futur. El futbolista està disposat a esperar un temps prudencial per saber si pot jugar novament al Barça, però la paciència no serà eterna. Messi vol començar la pretemporada, a principis de juliol, havent resolt la seva situació contractual.

El PSG el dona per perdut

Després del Mundial, el PSG es va afanyar a assegurar que ja tenia un acord verbal amb Messi perquè l'argentí complís el tercer any de contracte, que estava establert com a opcional. Però no es va arribar a rubricar mai la paperassa. Entre l'enèsim fracàs del club francoqatarià a la Champions i els incendis al vestidor, la possibilitat de retenir Messi es va allunyar. I va quedar definitivament anul·lada quan Messi va viatja a l'Aràbia Saudita –país que té una gran rivalitat amb Qatar– sense el permís del club. Messi es va disculpar i el PSG li va aixecar el càstig, però tot apunta a un moviment per acabar de bones maneres amb el club francès i amb el govern de Qatar. A París ja el donen per perdut.

stats