Mundial
Esports 17/12/2022

Messi, 'La Mosca' i Muchachos: així sona l'Argentina a Qatar

Els seguidors de la selecció 'albiceleste' acompanyen la seva selecció amb diversos càntics inspirats en la figura del 10

Albert Nadal i Joan Carol
3 min
Els aficionats argentins són l'ànima de la festa a Qatar

BarcelonaLa selecció de Leo Messi torna a ser davant d’una oportunitat per aixecar la Copa del Món. És la sisena final que jugarà l’equip argentí. Aquesta vegada a Qatar, ben lluny de casa, però amb un desplegament d’aficionats que fa sentir els jugadors com si hi fossin. El conjunt de Lionel Scaloni s’ha plantat a la final amb deu futbolistes bregadors i compromesos perquè Messi pugui esprémer tot el seu futbol. La màgia del 10 no només és el motor de l’equip damunt la gespa: també és la principal font d’inspiració dels càntics de la sempre entregada i creativa afició argentina.

El càntic estrella de l’afició albiceleste l’ha entonat, fins i tot, el mateix Messi, que l’ha corejat amb l’afició després de resoldre els partits amb triomfs. Es tracta d’una versió de la cançó Muchachos, ahora nos volvimos a ilusionar, de La Mosca, grup que va irrompre al panorama musical de Buenos Aires als anys 90. Abans del Mundial, la mateixa banda en va gravar la seva pròpia versió. La iniciativa, però, va néixer d’un grup d’aficionats després que l’Argentina conquistés la Copa Amèrica l’any passat davant del Brasil (1-0) a l’estadi de Maracanã. 

L’origen del tema s’explica per l’afany de reivindicació després de les finals perdudes. La cançó, evidentment, tenint en compte que estem parlant de l’Argentina més futbolera, també glossa la figura de Diego Armando Maradona: defineix la nació argentina com la terra de Diego y Lionel i també parla de les celebracions des del cel de Maradona i dels seus pares, Don Diego i Dalma Salvadora Franco Cariolichi, més coneguda com a Doña Tota. L’afició i els jugadors argentins canten, en comunió, en el punt més àlgid de la cançó:

Muchachos,
ahora nos volvimos a ilusionar.
Quiero ganar la tercera,
quiero ser campeón mundial.
Y al Diego
desde el cielo lo podemos ver
con Don Diego y La Tota
alentándolo a Lionel.

Si bé aquest és el tema per excel·lència, l’altre gran èxit que entonen els aficionats és Vamos, Argentina, sabés que yo te quiero. Tampoc hi falten les referències a Messi i Maradona: “Hoy hay que ganar y ser primero. Esta hinchada loca, dejo todo por la Copa. La que tiene a Messi y Maradona. Ponga huevo vaya al frente Argentina. Ponga huevo vaya al frente, jugadores. Este año tenemos que dar la vuelta. No’ vinimo’ todo’ a Doha a ser campeones”. 

També hi ha un tema en què apareix el seleccionador, Lionel Sacaloni, i que s’ha fet versionant un dels principals èxits de l’estiu: la cançó Quédate, de Quevedo i Bizarrap. Així sona la tornada:

Scaloneta,
para un poco que no puedo más.
Es el sueño de mi vida verte en el Mundial,
con Messi jugar y la Copa alzar,
Scaloneta

Tampoc han faltat clàssics com “Soy argentino, es un sentimiento, no puedo parar”. A la final de diumenge, l’Argentina i Messi esperen poder-los cantar ben alt.

Si la selecció argentina guanya la Copa del Món, els prop de 60.000 aficionats de l'albiceleste desplaçats fins a Qatar cantaran aquests i més himnes populars fins a perdre-hi la veu. Les seves cançons també ressonaran a Buenos Aires i, entre altres ciutats, a l'Arc del Triomf de Barcelona, el principal punt de trobada de l'afició de l'Argentina a la capital catalana.

stats