Esports 29/04/2016

Més de 4.000 cicloturistes marxaran per l'illa en la Mallorca 312

La prova, que suposarà talls de trànsit en moltes carreteres mallorquines, transcorrerà per 25 municipis i es preveu que deixi un impacte econòmica de 9 milions d'euros

Ara Balears
1 min
El Consolat ha acollit la presentació de la prova.

Palma4.400 cicloturistes de tot el món envairan l'illa per participar aquest dissabte en la 'Mallorca 312-Giant-Taiwan'. La marxa, consolidada en el calendari internacional, transcorrerà per 25 municipis de l'illa i suposarà talls de trànsit en moltes carreteres, però també es preveu que deixi un impacte econòmic de més de 9 milions d'euros.

La prova ha estat presentada aquest divendres en el Consolat de Mar amb la presència de la presidenta, Francina Armengol, i del vicepresident, Biel Barceló, i del director de la marxa, Xisco Lliteres. També hi era un dels ambaixadors de la cita, el guanyador del Tour de França i de dues Voltes a Espanya, Pedro Delgado.

Delgado ha exemplificat el perquè de l'èxit d'aquest prova amb la seva intervenció: "Mallorca és el paradís per al ciclista". A més, ha destacat el prestigi i ha recordat la importància per al turisme a l'illa fora de temporada d'aquesta marxa.

El mapa de les carreteres afectades.

"Els 4.400 participants i els 1.500 cicloturistes en la llista d'espera és un senyal d'èxit, si a més tenim en compte que en la primera edició, l'any 2010, en van ser 199", ha dit el conegut ciclista segovià.

Per la seva banda, el vicepresident ha volgut agrair expressament la paciència i la comprensió dels habitants de les 25 pobles pels quals passarà el recorregut de la Mallorca 312 demà dissabte. "És veritat que es tancaran un parell de carrers i carreteres per unes hores, però val la pena: esdeveniments com la Mallorca 312, que es celebra per abril, i per tant durant la temporada mitjana, han promocionat l'illa entre els ciclistes de tota Europa".

stats