Motor - Fórmula 1
Esports 03/07/2021

Mercedes s’aferra al carisma de Lewis Hamilton

À.G.
2 min
Lewis Hamilton

BarcelonaEl sèptuple campió mundial de Fórmula 1 Lewis Hamilton va allargar ahir el seu contracte amb l’escuderia Mercedes fins al 2023, és a dir, dues temporades més. L’anglès va igualar l’any passat els set títols de l’alemany Michael Schumacher, motiu pel qual la reina Isabel d’Anglaterra li va atorgar el títol de Sir. Sis d’aquestes corones –la primera la va aconseguir amb McLaren, el 2008– les ha assolit amb Mercedes, que durant els set anys passats va marcar una fita històrica no deixant de guanyar mai els dos Mundials, el de pilots i el de constructors.

Hamilton posseeix, a més, els rècords històrics de victòries (98) i de poles (100) en la categoria reina, de la qual continuarà sent la principal estrella durant, almenys, les dues temporades vinents. “És difícil creure que ja fa nou anys que treballo amb aquest equip increïble i m’emociona continuar aquesta associació dos anys més”, va explicar el pilot anglès després de fer-se pública la renovació. “Hem aconseguit moltes coses, però queda molt més per aconseguir encara, dins i fora de la pista. Estic orgullós i agraït pel suport de Mercedes per impulsar un equip més divers en un entorn més inclusiu. Gràcies a la direcció per confiar en mi”, va declarar el campió de Stevenage.

“Entrem en una nova era del cotxe, però tenim també un esport que s’està unint en canvis, i ja tinc ganes de veure quantes coses més podrem aconseguir junts”, va explicar sobre la renovació Hamilton, que afronta el Gran Premi d’Àustria, el novè del campionat, en segona posició, a 18 punts del neerlandès Max Verstappen (Red Bull), que li va prendre el liderat a la cinquena cursa, la de Mònaco. La classificació d’ahir no va ser bona i el pilot anglès sortirà de la quarta posició, per darrere de Max Verstappen, Lando Norris i Sergio Checo Pérez.

“A mesura que entrem en una nova era de la F1, a partir del 2022, no hi pot haver millor pilot al nostre equip que Lewis”, va analitzar l’austríac Torger Christian Toto Wolff, director executiu i cap d’equip de Mercedes. L’escuderia no amaga l'alegria: “Els seus èxits en aquest esport parlen per si sols, i amb la seva experiència, velocitat i habilitat per a les curses és al cim del seu poder. Estem gaudint de la batalla que tenim entre mans aquest any i, per això, volíem arribar a aquest acord com més aviat millor; per no distreure’ns de l'objectiu principal, que és la competició a la pista”, va assegurar el mandatari de Mercedes, que no va voler posar data de caducitat a la vinculació amb Hamilton.

stats