Barça
Esports 22/07/2021

El Barça presenta Memphis, el futbolista que des dels cinc anys sabia que jugaria al Camp Nou

El davanter holandès ha estat presentat com a nou jugador blaugrana

2 min
Memphis Depay i Joan Laporta

BarcelonaMemphis Depay era un nen que, com molts, jugava a futbol des de ben petit. Al seu avi li agradava el Barça, club molt respectat a Holanda per la influència de Johan Cruyff. Quan tenia cinc anys, l'avi de Memphis li va regalar una samarreta blaugrana amb una nota que hi posava: "Un dia jugaràs al Barça". Dues dècades després aquesta profecia s'ha complert. "És increïble que hagi passat", deia el jugador amb un somriure d'orella a orella, content d'haver fet realitat "el somni que tenia des de ben petit". Aquest dijous, Memphis ha signat el contracte i ha estat presentat com a nou futbolista al Camp Nou.

Procedent de l'Olympique de Lió, el davanter ha arribat amb la carta de llibertat i ha signat un contracte per a les dues pròximes temporades, amb una tercera d'opcional, i una clàusula de rescissió de 500 milions. Memphis hauria pogut arribar la temporada passada, però no hi va haver acord entre els clubs. "Quan et truca el Barça no pots dir que no", explicava el futbolista, que ha agraït a Ronald Koeman que hagi apostat per ell. "És un entrenador que em va ajudar molt a la selecció i li estaré sempre agraït. Ell ha estat important per venir al Barça. Però, de totes maneres, si ell no hagués estat el tècnic d'aquesta temporada, també hauria vingut. Ho tenia clar".

"És un jugador amb molta personalitat. Necessitem aquest tipus de jugadors", apuntava el president Joan Laporta, que va parlar de Memphis com "un home amb valors i principis, molt ben educat per la seva mare i que donarà moltes alegries al Barça". El president va destacar que les negociacions van arribar a bon port, sobretot, "per la bona voluntat de les dues parts". "Al Barça volem jugadors que volen venir al Barça".

Jugar al costat de Messi, una llegenda

A més del president, el jugador ha estat acompanyat del vicepresident esportiu, Rafael Yuste, i del director esportiu, Mateu Alemany. Memphis ha fet els primers tocs amb la samarreta del Barça i després ha ofert una conferència de premsa marcada, també, per la incertesa econòmica que condiciona la planificació esportiva d'aquest estiu i l'esperada renovació de Messi.

Sobre el 10, a qui Memphis ha lloat –"És una llegenda, clarament el millor del món. Tinc moltes ganes de jugar amb ell i de fer tot el possible per estar al seu nivell", ha dit–, Laporta ha tirat pilotes fora sobre la renovació. Ha vingut a dir que s'acabarà tancant en els pròxims dies, però no ha detallat per quin motiu es retarda més del que voldrien a la cúpula directiva. I, pel que fa a la planificació esportiva, ha obert la porta a jugadors com Griezmann, tot i que ha assegurat que en cap cas se'l vendrà si no arriba una oferta prou bona per ell.

La limitació salarial i la negociació amb la plantilla són les tasques principals de la parcel·la esportiva, aquests dies. Laporta ha assegurat que, tot i els comentaris del president de la Lliga, Javier Tebas, els nous fitxatges podran ser inscrits per a la temporada vinent. I també ha dit que hi ha converses avançades perquè es pugui trobar una solució imaginativa per complir la normativa salarial de la patronal de clubs i que alhora permeti al Barça confeccionar una plantilla prou competitiva de cara al curs vinent.

stats