Futbol
Esports 25/08/2021

Mbappé, el madridista confés que podria haver jugat al Barça

El PSG desafia el Madrid: "Si Mbappé se'n vol anar, se n'anirà, però amb les nostres condicions"

Joan Carol
3 min
Kylian Mbappé

BarcelonaReial Madrid i PSG s'han desafiat cara a cara en un duel per Kylian Mbappé. "Si Mbappé se'n vol anar, se n'anirà, però amb les nostres condicions", ha sentenciat Leonardo de Araújo, director esportiu del club parisenc, en declaracions a diversos mitjans francesos. L'executiu del PSG ha llançat diverses fuetades al club blanc qüestionant la seva forma de procedir i explicant que han rebutjat l'oferta de prop de 160 milions d'euros que hauria ofert l'entitat presidida per Florentino Pérez. "¿L'oferta del Reial Madrid? Sembla una estratègia perquè puguin dir que tenen un no per part nostra, demostrar que han intentat fitxar el futbolista i després esperar una temporada per endur-se'l gratis. Fa dos anys que el Madrid es comporta així i això no es fa, és fins i tot il·legal, perquè es van posar en contacte amb el jugador [i té contracte en vigència]".

El directiu del PSG s'ha mostrat clarament enfadat amb el club blanc. "Ha tingut un comportament inacceptable. La prova d'aquesta estratègia és presentar una oferta a set dies del tancament del mercat i a un any de finalitzar el contracte". Una tàctica, de fet, que el màxim dirigent blanc ja ha utilitzat anteriorment amb fitxatges com els de Luka Modric, Eden Hazard i Thibaut Courtois. Malgrat tot, Leonardo ha explicat que l'objectiu del PSG segueix sent renovar Mbappé. A menys d'una setmana per al tancament del mercat, la guerra mercantil entre madrilenys i parisencs ha pujat de to.

El club francès vol retenir la seva estrella, mentre que el Madrid vol aconseguir un dels seus famosos furts d'última hora, tàctica que fa més de mig segle que utilitza. El 1952 el club blaugrana va pactar amb el River Plate el fitxatge de Di Stéfano, mentre que el Madrid ho va fer amb el Millonarios de Colòmbia. El jugador argentí tenia contracte amb els dos equips, fet que generava un buit legal que la FIFA va resoldre com si fos un problema de pati d'escola. Di Stéfano intercalaria una temporada a Barcelona i una a Madrid des del 1953 fins al 1957. El Barça es va negar a compartir el talent de l'argentí. Di Stéfano va ser de les primeres grans estrelles mundials a ballar entre blanc i blaugrana, i darrere seu la dansa ha continuat, des de Figo i Ronaldo Nazário, fins a Mbappé.

Figo passaria de jugar al Camp Nou a ser el primer galàctic de Florentino. David Beckham i Cristiano Ronaldo van ser temptejats per Joan Laporta abans de la seva mediàtica arribada al Reial Madrid. Ronaldo Nazário va golejar a favor de catalans i madrilenys, mentre que Neymar Jr. va escollir Barcelona per Leo Messi. Precisament, el retrobament de Neymar i Messi a París acosta ara Mbappé al Madrid.

El Barça va preferir Dembélé

Javier Bordas, exdirectiu durant els mandats de Josep Maria Bartomeu i Sandro Rosell, explicaria després d'abandonar el càrrec com Mbappé va quedar a tret del Barça després que marxés Neymar. L'atacant francès, que llavors jugava al Mònaco, tenia en aquell moment un valor de mercat aproximat de 100 milions i per aquesta xifra hauria pogut arribar al Camp Nou. Però la directiva va preferir fitxar Ousmane Dembélé a canvi de 105 milions més variables, mentre que Mbappé va fer les maletes cap a París l'estiu del 2017.

Ara, per primera vegada, el PSG ha obert la porta de sortida a Mbappé. Això sí, sota les condicions dels francesos. D'entrada, no el vendran per menys del que van pagar al Mònaco: 180 milions. D'aquests, 35 anirien a parar al club monegasc per una clàusula acordada quan van traspassar l'atacant francès al PSG.

stats