Esports 21/07/2019

Enric Mas s'enfonsa en els Pirineus i perd les opcions d'atracar-se al podi del Tour

L'artanenc cau fins al lloc 26 de la classificació general, després de cedir més de 31 minuts en l'etapa d'aquest diumenge

Ara Balears
1 min
Mas durant la contrarrelotge de divendres.

PalmaEl mallorquí Enric Mas (Deceuninck Quick Step) no podrà aconseguir el seu objectiu d'acabar entre els deu primers en el Tour de França en el seu debut en aquesta prova, ja que la tercera i darrera etapa pirinenca ha posat fi al somni del subcampió de la Vuelta a Espanya 2018, que ha arribat al cim de Prat d'Albis a 31:29 del guanyador i en la general ha caigut fins al lloc 26, a 35:18.

Paradoxa en el port inèdit de Prat d'Albis. Mentre el mallot vermell a la Vuelta, el britànic Simon Yates, alçava els braços per segona vegada en aquest Tour, el subcampió artanenc sofria un calvari perdut en la seva solitud, afectat per problemes d'estómac i sense una mà del seu equip que l'ajudàs.

Mas, assenyalat per Alberto Contador com el seu successor, ha començat a tenir dificultats en el primer port de la jornada, el port de Lers, on ha estat significatiu veure l'esprintador italià Elia Viviani ajudant al capdavant de la correguda el líder del Tour, Alaphilippe.

El ciclista d'Artà, de 24 anys, no ha pogut aportar les seves condicions d'escalador ni marxar al costat dels favorits, per la qual cosa ha començat a perdre terreny a marxes forçades.

Mas ha optat per anar al seu ritme i tractar d'arribar a meta evitant el tancament de control, un sofriment que finament li ha permès entrar en meta. A partir d'ara els objectius del mallorquí se centraran a recuperar forces i lluitar per un triomf d'etapa.

Li anirà bé la jornada de descans de dimarts, perquè encara l'esperen les etapes de muntanya als Alps, on el seu equip haurà de defensar el lideratge del francès Julian Alaphilippe.

stats