Esports 30/05/2021

El Mallorca diu adeu a Segona Divisió amb un empat contra la Ponferradina (2-2)

Els balears acaben la lliga en segona posició, amb els mateixos punts que l'Espanyol

ARA Balears
2 min
Dani Rodríguez, durant una acció del partit.

PalmaEl Mallorca ha dit adeu a Segona Divisió amb un empat contra la Ponferradina (2-2) que deixa un gust agredolç als homes de Luis García Plaza. Els balears no han aprofitat la derrota de l'Espanyol i han acabat la lliga en segona posició, amb els mateixos punts (82) que el conjunt català. Els vermells han estat a pocs minuts de, per primera vegada en la seva història, proclamar-se campions de lliga.

Tot i ser el clar dominador del xoc durant els 90 minuts, la Ponferradina s'ha avançat amb un gol de penal de Sielva en el minut 44. Però just abans d'acabar la primera part, Marc Cardona ha fet l'empat després d'una gran assistència de Ruiz de Galarreta. El gol del davanter vermell feia justícia en el marcador.

Ja a la segona meitat, els homes de Luis García Plaza s'han llançat cap a la victòria. El Mallorca arribava a la porteria rival amb molta velocitat i amb un gran control del joc. El domini balear no s'ha plasmat en el marcador fins al minut 73, quan Abdon ha fet l'1 a 2 amb un gran xut des de fora de l'àrea. Però quan tot pareixia que acabaria amb triomf mallorquinista, Curro Sánchez, amb un autèntic golàs a manca de cinc minuts per al final, posava l'empat a 2.

D'aquesta manera, els vermells finalitzen una temporada històrica, amb uns números dignes del que s'ha aconseguit: l'ascens a Primera. Els balears tanquen el curs amb un balanç de 24 victòries, 10 empats i 8 derrotes. Els vermells, amb 28 gols en contra, han estat l'equip menys golejat de la lliga (juntament amb l'Espanyol i l'Sporting) i, amb 53 gols a favor, un dels més golejadors.

Ara la feina es trasllada del camp de futbol als despatxos. La direcció esportiva té la missió de planificar el pròxim curs amb les màximes garanties per intentar salvar la categoria i no repetir els errors comesos en el passat.

stats