Esports 22/10/2020

El Mallorca no té gol

El conjunt balear ha gaudit d'un penal i diverses ocasions però no ha aconseguit decantar el marcador i sumar els 3 punts (0-0)

J. Genovard
Jordi Mboula durant el partit contra l'Albacete

PalmaEl Mallorca evidencia els problemes amb el gol. Un penal fallat, ocasions que ningú entén com no han acabat amb la pilota dins la porteria, atacs constants, l'Albacete tancat a la seva àrea... Tot i jugar un dels millors partits de la temporada, la manca de gol ha castigat un Mallorca que ha sumat un punt (0-0) amb regust de derrota.

Excel·lent inici d'un Mallorca on, com ja és habitual en aquest nou Mallorca de Luis Garcia Plaza, només ha faltat el gol. Pressió alta, solvència defensiva, control del partit, joc entre línies i grans ocasions de gol, però la manca d'encert no ha permès al Mallorca obrir i l'Albacete s'ha refet i ha aconseguit igualar el partit i el conjunt mallorquí amb intensitat i control. Amath Ndiaye ha gaudit de la millor ocasió de la primera part, però el nou fitxatge vermell ha picat en excés la pilota i el xut ha sortit a la vora del pal. Minuts més tard, i en els minuts del primer temps en què més sofria un Mallorca dominat per l'Albacete, Dani Rodríguez ha tingut una altra gran ocasió per avançar el conjunt vermell en el marcador, però una gran intervenció del porter del conjunt manxec, el mallorquí Tomeu Nadal, ho ha evitat. El Mallorca arribava però no aconseguia rompre la muralla que Tomeu Nadal ha armat a la seva porteria.

El conjunt de Luis García Plaza ha sortit amb les idees molt clares dels vestidors i, en el minut 10 de la segona part, el Mallorca ha tingut la millor ocasió per rompre l'empat a zero, un penal que Silvestre ha comès sobre Jordi Mboula, però Salva Sevilla no ha aprofitat l'ocasió i ha fallat des dels 11 metres. L'error en el penal no ha frenat el Mallorca, que ha continuat dominant el partit amb la intenció de marcar el gol i ha tancat l'Albacete al seu camp en els primers minuts. En el minut 59, el conjunt mallorquí ha tingut una triple ocasió de gol que cap dels jugadors no ha entès com no ha acabat en gol. Fins en tres ocasions els jugadors de Luis García Plaza han xutat contra la porteria de l'Albacete, però dues grans aturades de Tomeu Nadal i la intervenció d'un defensa sobre la línia han evitat el primer gol del partit.

Quan millor estava el Mallorca, ha arribat el gran ensurt del duel. Després d'una jugada d'estratègia que ha sortit malament, un jugador de l'Albacete s'ha plantat tot sol davant Manolo Reina, però, per sort pels interessos del conjunt balear, el jugador no ha estat encertat i ha perdut l'ocasió d'avançar els visitants al marcador.

Els darrers minuts del partit han estat un monopoli del conjunt balear. L'Albacete tancat a la seva àrea només intentava allunyar la pilota de la porteria, però el Mallorca, manifestant de nou els seus problemes amb el gol, no ha estat capaç d'aconseguir l'anhelada diana que permetés al conjunt balear sumar els tres punts i enganxar-se a la zona d'ascens directe.