FUTBOL
Esports 06/10/2018

L’Alabès aprofundeix la crisi d’un Reial Madrid sense gol

Lopetegui, qüestionat després de quatre partits seguits sense que l’equip marqui

Albert Nadal
Cares llargues al Reial Madrid després d’encaixar el gol de Manu García, que va donar la victòria a l’Alabès en l’últim minut.

BarcelonaEl Reial Madrid va caure derrotar ahir contra l’Alabès després d’encaixar un gol en l’últim minut del temps afegit (1-0). En una jugada estranya, el migcampista basc Manu García va donar els tres punts al conjunt vitorià -que no coneix la derrota a Mendizorrotza aquesta temporada- i va aprofundir en la crisi d’un Reial Madrid que es podria cobrar aviat el cap d’un primer responsable: Julen Lopetegui. Els blancs només han guanyat un partit (de sis) a domicili aquest curs, en la jornada 2, contra el Girona.

La manca de gol (acumulen quatre partits seguits sense veure porteria, en què han obtingut tres derrotes i un empat) és un dels principals mals d’un equip que plora la marxa de Cristiano Ronaldo al Juventus i que ahir va veure com Karim Benzema i Gareth Bale es van lesionar. El francès va notar unes molèsties als isquiotibials i va ser substituït al descans per Mariano, i el gal·lès, per Vinícius a deu minuts per al final després de tocar-se l’adductor. Per conèixer l’abast de les lesions dels dos atacants blancs s’haurà d’esperar a més proves mèdiques. Benzema serà examinat demà i Bale està convocat amb la selecció de Gal·les, en què també se supervisarà el seu estat físic. De moment se sumen a una infermeria on ja hi ha Isco, Carvajal i Marcelo.

“No és normal el que ens està passant amb les lesions i perquè ens surtin les coses és necessari que hi siguem tots”, va dir excusant-se Lopetegui, que va assegurar que “el gol arribarà”. “Hem de recuperar la calma que teníem al principi de la temporada. El futbol són dinàmiques i ara s’han ajuntat totes les negatives”, va argumentar el basc alhora que assumia totes les responsabilitats per la marxa d’un equip sense gol. Lluny de fer autocrítica i de valorar el seu futur al vestidor blanc, Lopetegui va opinar que havien rebut “un càstig excessiu” contra l’Alabès i va apel·lar a l’aturada de seleccions per recuperar “les sensacions de l’equip i del joc”.

Nou lapsus de Sergio Ramos

En defensa de l’entrenador basc va sortir Sergio Ramos, que, malgrat afirmar primer que la decisió de si l’entrenador segueix o no no depèn d’ell, va dir que “seria una bogeria” fer-lo fora quan estan “a tres punts del líder”. Es tracta d’un nou lapsus a la llista del capità blanc, ja que el Barça, que jugarà aquest vespre contra el València, té de moment els mateixos punts que els blancs: 14. Ramos tampoc va voler aprofundir en la crisi de gol del conjunt blanc: “Amb Cristiano també vam tenir males ratxes. Els que donen per morts el Reial Madrid s’equivoquen sempre”.

També va sortir a defensar el seu tècnic Raphael Varane: “Un recanvi per a Lopetegui? Al futbol s’ha de tenir el cap fred”. El central francès també va fer una crida a la calma: “Som els mateixos de sempre, amb la mateixa actitud i les mateixes ganes de guanyar. Estem en un moment complicat, però crec que no hem jugat malament”. Malgrat defensar el joc del seu equip, els blancs no va nsaber en cap moment com trencar la teranyina defensiva que va plantejar el Pitu Abelardo. Tot i que els blancs van començar el partit endollats, amb oportunitats de Benzema, Ceballos i Nacho, entre el porter Pacheco i el desencert blanc es va arribar al descans amb el marcador intacte.

A la represa, ja amb Mariano en el lloc de Benzema, el Madrid va seguir dominant, però sense inquietar els vitorians, que van tenir dues grans oportunitats a les botes de Jony, un pulmó per la banda esquerra i dels millors futbolistes del seu equip ahir. Al final, el gol a la sortida d’un córner de Manu García va ensorrar els blancs i va desfermar l’eufòria basca a Mendizorrotza.