FINAL COPA DEL REI
Esports 17/05/2013

La final de Copa alberga el derbi madrileny més esperat dels últims temps

Mourinho no perdona Pepe, i Albiol acompanyarà Ramos en l'eix de la defensa contra els matalassers, que arriben sense cap baixa (21:30h/La 1)

Ara
3 min

BarcelonaEl Reial Madrid i l'Atlètic de Madrid disputen aquest divendres a la nit (21:30h/La 1) la Final de la Copa del Rei. L'estadi Santiago Bernabéu serà l'escenari d'un derbi que es presenta apassionant. Amb la lesió de Varane, Albiol acompanyarà Sergio Ramos en l'eix de la defensa, ja que no sembla que José Mourinho canviï d'opinió i perdoni a un Pepe que ha estat apartat d'ençà que va defensar Iker Casillas. L'Atlètic de Madrid, per la seva part, arriba sense cap baixa i confia en mantenir la fiabilitat que ha demostrat en les dues finals que ha disputat amb el Cholo Simeone.

Mourinho podria despedir-se del Madrid amb el mateix títol que va guanyar en la seva primera temporada. Aleshores, però, aquell Copa del Rei va ser molt més ben rebuda del que seria aquesta, ja que aquell títol va il·lusionar una afició blanca que va veure la possibilitat d'iniciar un nou cicle gloriós dels blancs que, no obstant, mai arribaria.

Un triomf que serviria per calmar els ànims al club blanc, però que no taparia el fracàs d'una temporada en què han vist com el Barça deixava la lliga pràcticament sentenciada des del mes de gener, i que a Europa, per onzè any consecutiu, s'han quedat sense 'la décima'.

Per aquesta final, el Madrid arriba amb la única baixa de Varane, que serà suplida per un Albiol que ha tingut pocs minuts aquesta temporada i que mai abans ha tingut la confiança de Mourinho en les grans ocasions. No tot són males notícies per a Mourinho, ja que el portuguès sí que podrà comptar amb Sergio Ramos i Özil, que arrossegaven molèsties les últimes setmanes, però que finalment podran jugar.

Tot i que Arbeloa ja s'ha recuperat de la seva lesió, el lateral dret serà per a Essien, mentre que a l'esquerre estarà Coentrao. Al davant, tot fa indicar que Benzema serà l'escollit per Mourinho, en detriment d'Higuian. La resta de l'onze titular, el de sempre en les grans ocasions.

Al davant estarà un Atlètic de Madrid que afronta aquesta final amb la intenció de trencar la mala ratxa que el persegueix a la Copa del rei. No guanyen aquest títol des de fa 17 anys, quan va derrotar 1-0 al Barça amb un gol de Pantic, i les tres finals de Copa que han disputat des d'aleshores les han perdut.

Un altre dels maleficis que esperen trencar els del 'cholo' Simeone és la incapacitat de guanyar el Madrid. Els matalassers no derroten els blancs des del 30 d'octubre de 1999, quan es van imposar per 1-3 al Santiago Bernabéu. Per trencar aquestes estadísitiques, confien que seguirà la indubtable solvència amb què han guanyat les dues finals que han jugat sota la direcció de Simeone.

El tècnic argentí té tota la plantilla a la seva disposició, i no es preveuen canvis d'última hora en un onze titular que Simeone té clar des de fa dies. Una de les claus per derrotar l'equip blanc passa per l'encert d'un Falcao que ha marcat en totes les finals que ha disputat amb el conjunt matalasser. A més, estarà perfectament secundat pel brasiler Diego Costa, pitxitxi de competició amb 7 gols. Al darrere, i amb total llibertat de moviments, estarà el turc Arda Turan, home clau en la creació del joc ofensiu dels matalassers.

A més, la solidesa defensiva serà importantíssima. En aquest sentit, els de Simeone s'han mostrat molt fiables durant tota la temporada, gràcies al gran rendiment sota pals d'un Timo Courtois que va de camí de ser el porter menys golejat de la lliga, i d'una línia defensiva formada Juanfran, Godin, Miranda i Filipe Luis que han mostrat un gran nivell.

Alineacions probables

Reial Madrid: Diego López; Essien, Sergio Ramos, Raúl Albiol, Coentrao; Khedira, Xabi Alonso; Di María, Özil, Cristiano Ronaldo; i Benzema.

Atlètic de Madrid: Courtois; Juanfran, Miranda, Godín, Filipe; Arda, Mario, Gabi, Koke; Diego Costa i Falcao.

Àrbitre: Clos Gómez (comitè aragonès).

Estadi: Santiago Bernabéu.

Hora: 21:30h / La 1

stats