BARÇA
Esports 14/08/2014

El TAS manté la sanció a Luis Suárez, però el davanter podrà entrenar-se amb el Barça

Els pronòstics més optimistes no s'han confirmat i el davanter uruguaià no podrà debutar amb el conjunt de Luis Enrique

A. Llimós
2 min
Luis Suárez, entrant al TAS / @IDDALIHABER

BarcelonaLuis Suárez podrà començar a entrenar-se amb els seus companys demà mateix. El Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) permet que l'uruguaià s'entreni, però no encara que jugui partits oficials, una sanció de quatres mesos que s'allargarà fins al mes d'octubre, el dia 24, just abans del cap de setmana que el Barça juga contra el Reial Madrid al Santiago Bernabéu. El TAS, per tant, ha modificat la sanció que la FIFA havia posat a l'uruguaià per la seva mossegada a Giorgio Chiellini, però no ha variat el nombre de partits pels quals ha estat sancionat. El jugador podrà ser presentat i disputar amistosos, el primer, el Gamper aquest dia 18. "La sanció imposada al jugador és de manera general proporcionada", expliquen els tres àrbitres del TAS. "Tot i això, es considera que la prohibició d'entrar a un estadi de futbol i de realitzar qualsevol activitat relacionada amb el futbol és excessiva", sentencien.

El TAS especifica que la sanció es va iniciar el dia 25 de juny, per tant, el dia 24 d'octubre finalitzaria la prohibició de jugar amb el Barça, i podria ser al Santiago Bernabéu. L'entorn del jugador s'ha mostrat "decebut" per la decisió del TAS perquè esperava "una reducció dels 4 mesos". Un altra veu propera al jugador admet que ha estat "un cop dur", tot i que sentencia: "És el que toca".

El passat 26 de juny la FIFA va sancionar Luis Suárez per la mossegada a Chiellini durant la disputa de l'Uruguai-Itàlia. La sanció va incloure quatre càstigs: 9 partits internacionals amb la seva selecció, 4 mesos d'inhabilitació en qualsevol activitat relacionada amb l'esport, 4 mesos sense poder accedir a un estadi i una multa de 82.000 euros. El Barça, que va pagar 81 milions al Liverpool pel davanter, va posar-se a treballar en el recurs per reduir la sanció, i va col·laborar amb els propis advocats del jugador i els que va posar a la seva disposició la Federació d'Uruguai. Divendres passat Suárez va comparèixer davant del TAS per declarar, com també ho van fer Jordi López, Lucas Ferrer i David Casserly, com a lletrats del Barça, el jugador i la Federació.

stats