Esports 09/04/2016

Luis Enrique: "No es tracta d'enfonsar-nos, seguim depenent de nosaltres"

El tècnic asturià ha mostrat un discurs optimista malgrat els mals resultats viscuts en Lliga en les últimes tres jornades

Roger Requena
2 min
Luis Enrique, durant el partit contra la Reial Societat

BarcelonaAmb un discurs enèrgic i optimista, el tècnic blaugrana Luis Enrique ha volgut mostrar la confiança en els seus homes tot i la derrota a Anoeta (1-0) que ha reduït la distància del Barça respecte a la dels seus principals competidors pel títol de Lliga. "No es tracta de parlar de preocupacions, sinó que després de 32 jornades som líders, seguim depenent de nosaltres", ha apuntat l'asturià, que ha deixat clar que, a aquestes altures, "fer valoracions negatives no ajuda l'equip".

Luis Enrique ha reconegut que "no ha estat un bon dia", però ha matisat que "toca aixecar-se de seguida i pensar que dimecres podem accedir a les semifinals de la Champions, i que el pròxim cap de setmana tindrem darrere tot el Camp Nou". El tècnic ha especificat que ara és el moment de l'afició: "A principi de temporada sempre dic que cal estar amb l'equip quan més ho necessita, i ara és el moment".

L'asturià ha qualificat de "meravellosa oportunitat" la que té el seu equip per demostrar, en el que queda de temporada, que el Barça "és el millor equip del món, com ho demostra l'escut que llueix al pit". El tècnic ha recordat que, a aquestes altures de la temporada de l'any passat, el Barça només era dos punts per sobre del segon classificat, el Reial Madrid. A més, els blaugranes tenien perdut el 'goal average' amb els dos equips madrilenys, al contrari que aquest curs.

"És una evidència que ens hem quedat sense marge d'error", ha afegit Luis Enrique, que ha reconegut que el seu equip "no ha estat a l'altura" en alguns moments de les darreres jornades. Sincer i confiat, l'asturià ha anticipat que aquesta Lliga la guanyarà "qui més contundent sigui a final de temporada". "Ho tenim tot per jugar i per guanyar", ha insistit l'asturià, que ha puntualitzat que "no hi ha disculpes ni excuses, sinó resultats".

El tècnic també ha demanat al seu equip que ara "no es tracta d'enfonsar-nos i pensar en negatiu". "Cal ser optimista malgrat que els últims resultats no són els que esperàvem". L'asturià, a més, ja pensa en futur: "M'interessa veure en què podem millorar. No ens en sortirem plorant, sinó aportant canvis: és el que farem els pròxims dies per competir al Calderón".

Un partit amb més cor que cap

Sobre el partit d'Anoeta, Luis Enrique ha explicat que "ha començat de la pitjor manera possible: hem fet una primera part molt dolenta i hem volgut resoldre des de l'inici amb més cor que cap". L'asturià ha reconegut que en el primer temps els ha faltat "més ordre i possessió per fer mal", però també s'ha mostrat satisfet per la millora en la segona part. "Sense fer un gran partit, no mereixíem la derrota", ha afegit.

"Encaixar un gol aviat és una llosa que has d'intentar corregir, aquest tipus de partits és molt de dinàmica", ha prosseguit el tècnic, que ha ironitzat sobre la mala ratxa del Barça al camp de la Reial Societat: "Sempre és una pedra al camí. Si he de perdre contra algú, prefereixo fer-ho contra equips que intenten jugar a futbol". "De vacances a Donosti potser hi vinc a menjar un filet, però a veure futbol, no ho crec", ha afegit sobre el plantejament defensiu del seu rival.

stats