Esports 05/07/2018

Llubí reformarà a final d'estiu la piscina municipal, construïda fa 25 anys

És un projecte ambiciós que adaptarà la fondària de la piscina, la pavimentació, els accessos i els banys amb un pressupost de 245.442 euros, 162.465 dels quals són aportats pel Consell

Ara Balears
2 min
Imatge de la visita realitzada avui a la piscina municipal de Llubí

PalmaUn dels projectes més ambiciosos és el de la reforma de la piscina municipal de Llubí, que actualment es troba en període de licitació pública i té previst iniciar les obres el pròxim 1 de setembre. Aquest dijous el vicepresident, Francesc Miralles, ha conegut el projecte guiat per la batlessa, Magdalena Perelló, durant una visita a les instal·lacions, a la qual també han assistit la directora insular d’Esports, Margalida Portells, i l’arquitecte que ha redactat el projecte de reforma, Tomàs Montis.

Llubí reformarà a finals d'estiu la piscina municipal construïda fa 25 anys

Fa més de 25 anys que està construïda i, amb paraules de la batlessa, Magdalena Perelló, la piscina municipal de LLubí necessita una reforma integral: canviar la profunditat, reformar la pavimentació, adaptar els accessos i els banys, millorar l’eficiència energètica i posar una nova barana, entre altres actuacions: “ Es tracta d’adaptar les instal·lacions a la normativa actual, perquè ha canviat molt des que es varen construir”.

El projecte de reforma de la piscina pública de LLubí és un dels més ambiciosos que hi ha en marxa en aquests moments a Mallorca pel que fa a millores en piscines municipals i compta amb el suport del Pla d’ajuts per a millores en instal·lacions esportives municipals del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca. El seu pressupost és de 245.442 euros, 162.465 dels quals són aportats pel Consell.

En aquests moments, el projecte es troba en procés de licitació pública i es preveu que les obres comencin el pròxim 1 de setembre. Per al vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, “el Consell ha intervingut en les necessitats dels ajuntaments amb aquest primer pla per a millores d’infraestructures esportives municipals. Hi havia molts projectes pendents des de fa temps, com demostra el fet que 30 municipis facin obres de millora en una quarentena de piscines públiques de Mallorca, mobilitzant una inversió de 1,37 milions d’euros”.

Destaca, entre aquests projectes de millora, l’aposta dels municipis per fer més accessibles aquestes instal·lacions, ja sigui a través de la millora d’accessos, la instal·lació d’elevadors hidràulics per a persones amb problemes de mobilitat o la reforma dels banys per fer-los més accessibles. També les piscines municipals estan fent obres per millorar aspectes que tenen a veure amb l’eficiència energètica, que inclouen l'adaptació de maquinària, la reparació de filtres, la reparació d’elements d’il·luminació i la reducció del consum d’aigua.

El Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca va posar en marxa el primer Pla d’ajuts per a millores en instal·lacions esportives municipals a Mallorca el juny del 2017. La convocatòria subvenciona obres de renovació o reparació d’instal·lacions esportives dels ajuntaments, està dotada amb 11,8 milions d’euros i el període subvencionable comprèn actuacions dutes a terme els anys 2016, 2017 i 2018.

stats